Hoort, zegt het voort! - de Wunderkammer

15 oktober 2016

Sachen die das Leben schöner machen

Ik weet niet of dit correct Duits is, maar het rijmt wel lekker. (Weet je het nog? Mit, nach, bei, seit, von, zu, aus, usw.). En toepasselijk want ik wil het vandaag met je hebben over Wunderkammer. Wunderkammer is Duits voor rariteitenkabinet (maar niet volgens Google Translate, want die kent het woord niet). Goed.
Ueli Signer (Zwitser) en Florian Seyd (Duitser) did it again! (Dat ingetikt bij Translate levert 'schon wieder getan' op. En dat bedoel ik. Daar heb je dus niks aan, want da klop nie. Zo ver gaat mijn kennis van de Duitse taal ook nog wel) :-(
(Dus) in goed Nederlands: Ueli en Florian flikten het weer.Es ist toll!

Echt heel mooi, de nieuwe shop for a week van het bloemisten-duo. Versie numero 17. Op de Prinsengracht (op steenworp afstand van de chique Spiegelstraat), is dit de zeventiende keer dat de arrangeurs 'oppoppen' in een leegstaand winkelpand en die voor ruim een week omtoveren tot een natuurlijke wonderwereld. Het team van de Wunderkammer werkt voornamelijk projectmatig, maar opent twee keer per jaar een tijdelijke winkel voor haar connecties, klanten en liefhebbers. Deze keer kreeg de verkooptentoonstelling - want zo mag ik het toch wel noemen - de naam 'Magical Twist' mee. (Op deze pagina van hun website zie je een overzicht van alle voorafgaande edities. Leuk én inspirerend). Ook ik versloeg eerdere versies (zie hier mijn bericht over Jewels of Nature van april dit jaar) en net als bij alle vorige keren ben ik weer razend enthousiast.

Ook bij deze gelegenheid draait het om het 'vieren' van de natuur en hoe deze in huis te halen en te koesteren. Florian en Ueli nemen je mee in hun bijzondere, magische wereld als (groen-)arrangeurs en decorateurs.

"Magical Twist
Checkerboard inspired
Dark as the night
White as snow
Intertwining light and dark
Contrasts do matter
Black and white
A splash of colour
Ends that meet
Starting something NEW!"


Zodra je de drempel van de Pop Up shop overstapt, wordt je gegrepen door een decor - dit keer helemaal in zwart-wit - waarin allerlei naturalia te vinden zijn. Of zoals de heren zelf zeggen: moois van Moeder Natuur en ander bijzonders. Aparte planten en cactussen, (exotische) bloemen, mineralen en fossielen uit Madagascar, decoratieve objecten en beelden, vazen, kaarsen en (een beetje) taxidermie (opgezette dieren). (Klein) meubilair, nieuwe ontwerpen van Ueli en tenslotte is er werk te zien van Klaus Dupont, die deze speciaal voor het onderhavige thema maakte. 'Klassieke' schoonheid en o zo mooi in een hedendaags eclectische interieur.


Wunderkammer
14 tot en met 23 oktober 2016.
Dagelijks geopend van 11:00 tot 19:00 uur.
Prinsengracht 845, Amsterdam.


-X-
Mijn weekend staat in het teken van een wad-expeditie (geen wedloop, maar WADloop). Zondagmiddag loop ik, samen met mijn loved ones en een gids, over het bij eb drooggevallen wad van Holwerd, Friesland naar Kooiplaats op Ameland (zo'n 13 km. over het slik).
Spannend.

Dus als het hier akelig stil blijft...  :-)Alle (iPhone) foto's: agreylady.nl

Auto Post Signature

Auto Post  Signature