over mij

"One cannot create happiness with beautiful objects,
but one can spoil quite a lot of happiness with bad ones".
(Finn Juhl, 1912 - 1989, Deens architect en ontwerper)

Welkom op mijn blog!

Ik begin deze 'over mij' met een quote. Een uitspraak die ik maar al te graag tot levensmotto maak. Want waarom zou je je omringen met lelijke dingen als er heel veel moois voorhanden is? Oké. Nog een. Waarom zou je iets voor jezelf houden als je er anderen ook mee kunt plezieren?

In augustus 2013 besloot ik te gaan delen wat ik tot dat moment voor mijzelf had gehouden: mijn liefde voor (toegepaste) kunst, vintage- en hedendaags design, interieur, reizen en architectuur. Mijn focus ligt op industriële vormgeving uit de vorige eeuw, maar dat is geen wet van Meden en Perzen. Ik loop namelijk warm voor een heleboel dingen. Ik snoep graag (chocola en ijs), zie heel veel films (mede mogelijk gemaakt door Cineville), struin met liefde door kringloopwinkels en loop menig rommelmarkt af. Verder bezoek ik regelmatig musea, zowel in Amsterdam als op pad. En niet geremd door enig verstand van zaken versla ik op 'A Grey Lady' mijn bezoek aan welk museum dan ook. Last but not least ben ik dol op de Nederlandse taal en mooie, inspirerende beelden.
Op dit blog maak je kennis met dát deel van mijn leven.

A grey lady, dat ben ik. Miriam van der Meer. Een grijze dame met praatjes. (Momenteel) single en moeder van twee prachtige, inmiddels volwassen mensen: Hannah en Rogier. Geboren, getogen én woonachtig in (I)AMsterdam. Na een loopbaan in het welzijnswerk, nu voltijds pensionado en blogger. Vooral dat laatste. Eeuwige student aan de levensschool ('een beetje cheesy, Van der Meer....').
Begin zestig en enjoying life.

Leuk als je me volgt!


Ps: Ik doe geen betaalde of gesponsorde posts.
Back to Top