over mij

"One cannot create happiness with beautiful objects,
but one can spoil quite a lot of happiness with bad ones".
(Finn Juhl, 1912 - 1989, Deens architect en ontwerper)

Welkom op mijn blog!

Ik begin deze 'over mij' met een quote. Een uitspraak die ik maar al te graag tot levensmotto maak. Want waarom zou je je omringen met lelijke dingen als er heel veel moois voorhanden is? Oké. Nog een. Waarom zou je iets voor jezelf houden als je er anderen ook mee kunt plezieren?

In augustus 2013 besloot ik te gaan delen wat ik tot dat moment voor mijzelf had gehouden: mijn liefde voor (toegepaste) kunst, vintage- en hedendaags design, interieur, (steden)trips en architectuur. Mijn focus ligt op kunst én industriële vormgeving uit de vorige eeuw, maar dat is geen wet van Meden en Perzen. Ik loop warm voor een heleboel dingen. Ik snoep graag (chocola en roomijs), zie heel veel films (mede mogelijk gemaakt door Cineville), struin met liefde door kringloopwinkels en over rommelmarkten. Verder bezoek ik met enige regelmaat musea en kunst-gerelateerde evenementen en - niet geremd door enig verstand van zaken - geef ik op 'A Grey Lady' mijn (leken)mening over de bezichtigingen van die musea en events. Dus op dit blog geen elitaire verhandelingen, maar klare taal over mijn plezier in kunst.
Last but not least ben ik dol op de Nederlandse taal en mooie, inspirerende beelden. Op dit blog maak je kennis met dat deel van mijn leven.

A grey lady, dat ben ik. Miriam van der Meer. Een grijze dame met praatjes. (Momenteel) single en moeder van twee prachtige, inmiddels volwassen mensen: Hannah en Rogier. Geboren, getogen én woonachtig in (I)AMsterdam. Na een loopbaan als maatschappelijk werker, nu voltijds pensionada en blogger. Vooral dat laatste. Eeuwige student aan de levensschool ('een beetje cheesy, Van der Meer....').
Begin zestig en enjoying life.

Leuk als je me volgt!

Foto: Anne-Marie van Parreren © A Grey Lady, 2017. (locatie: Museum Folkwang, Essen Duitsland).Auto Post Signature

Auto Post  Signature