Veranderende beeldvorming - A Grey Lady!

18 september 2016
Drie jaar.
Inmiddels blog ik ruim drie jaar op roomservice13-punt-nl. Heel onbezonnen ooit begonnen. Gewoon een keer mee gestart. Lichtend voorbeeld was leeftijdsgenoot Ingrid van Ing-things (nee, is niet helemaal waar. Zij is toch wel een stuk jonger dan ik) en "wat zij kan, kan ik ook". Of beter: "wat zij kan, zou ik toch ook moeten kunnen", want ik wist absoluut niet waar ik aan begon. Niet te lang nadenken en gewoonweg 'gaan met die banaan".
So far so good.Dan een naam. Alles start met een naam (anders kun je geen website bouwen) en zonder daar lang over na te denken ging ik op zoek naar een naam die nog 'vrij' was. Maar alle leuke, gevatte en toepasselijke blognamen met woorden die refereerden aan huis, thuis, wonen of interieur waren al bezet. Zo ook 'roomservice', maar als ik er 13 achter zou zetten, dan kon ik - eindelijk - aan de slag. "Ik zeg: doen. Dan kan ik tenminste beginnen..."
Mijn eigenste online dagboek.

Tadaa! 

 "What's in a name. A rose by any other name would smell as sweet". 

Dit is een van de bekendste citaten uit Romeo & Juliet (1597) van William Shakespeare en het wil zoiets zeggen als, dat het niet uitmaakt hoe je iets noemt. Een naam zegt niets over wat iets of iemand werkelijk is.

En dan denk jij waarschijnlijk: "waar gáát dit over"? Nou, dat ga ik je vertellen. Dit blogbericht gaat over de nieuwe naam van mijn blog. Al heel lang een grote wens, maar ik miste tot nu toe de stoute schoenen om aan te trekken.
Eindelijk heb ik het 'lef' om de naam en daarmee de uitstraling van mijn blog te veranderen.
De naam van je blog veranderen. Lekker belangrijk! Nou, dat is het dus wel voor mij. Hoewel ik vaak een andere indruk wek, ben ik geen vrouw waar je U tegen zegt. (Ook) ik blijf liever bij het veilige en vertrouwde. Veranderen kost namelijk veel tijd, moeite en inzet weet ik uit eigen ervaring.

Big deal!

Zo ook het veranderen van je naam en logo op het WorldWideWeb. Veranderende beeldvorming heeft nogal wat voeten in de aarde. Alles heeft met alles te maken en alles moet doorgeleid worden (achter dit vertrouwde website-scherm en zeg maar - onder de motorkap - houdt alles verband met elkaar en is alles mét en áán elkaar verbonden).

Broodnodige hulp

Ik heb een in het dagelijks leven handige karaktereigenschap en dat is, dat ik vaak de juiste personen voor mijn probleem weet te interesseren. Want zijnde niet behendig of technisch, ben ik voor een heleboel dingen afhankelijk van allerlei steun- en toeverlaat. In eerste instantie bood zoonlief Rogier de broodnodige hulp en later - en nog steeds - krijg ik assistentie van ex-bovenbuurman Mister D. (voor intimi) die overall en computertechnisch de boel moderniseert en verschoont.

Webside-wise (ik blog in een systeem genaamd Blogger) zit ik zelf aan mijn max qua kennis, en kunnen genoemde heren mij ook niet meer bijbenen. Wat ik zelf (met Mister D. in de achtervang) kón aanpassen en verbeteren heb ik gedaan, maar hier en nu houdt mijn benul op. Dus ik heb (weer) hulp ingeroepen en wel van mijn eigen 'student aan huis'. Echt! Een charmante, (piep)jonge en schoolgaande collega-blogger genaamd Laura Mariska (tevens de naam van haar Blogger-blog, met artikelen over beauty, fashion en hoe te bloggen), die mij gaat helpen met het optimaliseren van de lay-out van mijn blog. Gefaseerd wordt mijn blog professioneler, technisch geavanceerder en mét een nieuwe naam.
Inhoudelijk zal er niets veranderen, dus laat je niet afschrikken door de naam.
Het wordt 'A Grey Lady'. Een grijze dame, maar wel een typetje met een houding. Een air van 'kom maar op', maar óók met een klein hartje. Eigenwijzigheid op niks af. "With An Attitude'.
'Not dead Yet Style', zoals het blog van een Amerikaanse sixty-something collega heet, maar díe naam vind ik pas echt confronterend...

Niet schrikken en je bent gewaarschuwd

Jij hoeft niets te doen (liken en delen is altijd fijn ;-), alles gaat automatisch. Als het zover is (van de week of die week daarna...), dan wordt je vanzelf doorgeleid naar 'mijn nieuwe blog'. Een en ander heeft behoorlijk wat voeten in de aarde (er kunnen ook zomaar wat kinderziektes optreden, vandaar ook mijn angst), maar Laura Mariska heeft alles onder controle (hoop ik, denk ik.... :-| ).

(Niet anders dan op Roomservice13) lees je op 'A Grey Lady' over kunst, vintage- én hedendaags design, architectuur én krijg je veel wooninspiratie. Én alles wat verder nog ter tafel komt.
Alles waar ik warm voor loop.
En dat is veel.
Best wel!

:-)

Op- en aanmerkingen en reacties zijn - zoals altijd - van harte welkom.
Bij de foto's (allemaal van roomservice13.nl).
Er is geen enkel verband tussen de foto's en de inhoud van dit artikel anders dan dat de foto's een bepaalde (soms misplaatste) stoerheid uitstralen.
Dat dus!

Auto Post Signature

Auto Post  Signature