over mij

"One cannot create happiness with beautiful objects,
but one can spoil quite a lot of happiness with bad ones".
(Finn Juhl, 1912 - 1989, Deens architect en ontwerper)

Welkom op mijn blog!

Ik begin deze 'over mij' met een quote. Een uitspraak die ik maar al te graag tot leidraad maak. Want waarom zou je je omringen met lelijke dingen als er heel veel moois voorhanden is?

In 2015 besloot ik te gaan delen wat ik tot dat moment voor mijzelf had gehouden: mijn liefde voor kunst, design en het grootsteedse leven. Mijn focus ligt op kunst én industriële vormgeving uit de vorige eeuw, maar dat is geen wet van Meden en Perzen. Ik loop warm voor een heleboel dingen. Ik zie heel veel films (met dank aan Cineville!) en struin met liefde door kringloopwinkels en over rommelmarkten.
Als allesverslindende kunst-omnivoor bezoek ik met regelmaat musea en kunst- en design-gerelateerde evenementen in binnen- en buitenland en - niet geremd door veel kunsthistorisch verstand van zaken - geef ik op 'A Grey Lady' mijn mening over die bezichtigingen. Dus op dit blog geen elitaire verhandelingen, maar klare taal over mijn plezier in kunst en design. Ik tip hier wat mij raakt. Last but not least ben ik dol op de Nederlandse taal en mooie, inspirerende beelden. Op dit blog maak je kennis met dat deel van mijn leven.

A grey lady, dat ben ik. Miriam van der Meer. Een grijze dame met praatjes. Single en moeder van twee prachtige, inmiddels volwassen mensen. Geboren, getogen én woonachtig in (I)AMsterdam. Na een loopbaan als maatschappelijk werker maakte ik een switch naar voltijds blogger.
Eeuwige student aan de levensschool ('een beetje cheesy, Van der Meer....').
Begin zestig en enjoying life.

Leuk als je me volgt!

En wil je, om wat voor reden dan ook, contact met mij? Mail dan naar: miriamvdmeer@gmail.com

Foto: Anne-Marie van Parreren © A Grey Lady, 2017. (locatie: Museum Folkwang, Essen Duitsland).

Auto Post Signature

Auto Post  Signature