2017: Wegens doorslaand succes,

30 december 2016
toch weer een nieuw jaar...!

Ik keek er wel een beetje tegenop en het was lastig om samen te stellen: mijn terugblik op 2016. Voor mijn gevoel waren het twaalf hele bijzondere, maar ook vreemde maanden. Het was, zeg maar gerust een roerig jaar. Op het wereldtoneel een paar hoogte-, maar naar mijn idee meer dieptepunten met als meest in het oog lopend de terroristische aanslagen, de Brexit en Trump for president. Hoe dat kon gebeuren...? 
In mijn persoonlijk leven idem dito met een sterretje. In één woord onstuimig! Ik spitte afgelopen week mijn Instagram-feed, Facebookpagina en mijn blog door en beleefde 2016 weer in vogelvlucht. Heel voorspelbaar, maar alsnog waar: wat gebeurde er veel. Wil je weten wát? Lees dan mee en bekijk de, op dit blog niet eerder vertoonde foto's die ik met de hashtag #roamingthestreets maakte van #publicart in Amsterdam (my home town), Parijs en Valencia: de stedentrip-steden van afgelopen jaar. 
Nou, dat lijkt mij duidelijk. 2016 was nog maar net begonnen of ik werd '60 lentes'. Waar de meeste mensen in een midlifecrisis schieten als zij Abraham of Sara zien: ik vond 60 jaar worden minstens zo deprimerend. To say the least. Inmiddels ben ik aan de idee gewend geraakt en eerdaags kan ik daar nog een jaartje bijtellen. Zo snel gaat dat.
Bij zo'n respectabele leeftijd hoort een passende woonvorm (grapje) en vandaar dat ik mijn charmante, doch erg gehorige oudbouw-appartement met tuintje verruilde voor een super-geïsoleerd nieuwbouw-flatje met riant uitzicht, politie-veiligheidskeurmerk en alle andere bijkomende gemakken en voorzieningen. (Alle deuren zijn bijvoorbeeld - inspelend op de toekomst - rollator en rolstoel-breed). :-) Wel bleef ik in dezelfde buurt: De Baarsjes in het Oudwestelijke deel van Amsterdam. (de oude én de nieuwe woning liggen hemelsbreed niet meer dan 500 meter van elkaar). 

60 is the new 50 en verhuizen

Staat verhuizen heel hoog op het lijstje van stress-veroorzakende gebeurtenissen, besloot ik in maart van dit jaar ook nog eens te stoppen met roken. Terwijl ik net mijn 40 jarige paf-jubileum had gevierd! Na de rehab en weken hunkeren is het grootste leed inmiddels geleden en ben ik sinds negen maanden geheelonthouder. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!
Dat voor wat betreft een onstuimig jaar...Na de zomer was het zover: ik veranderde van naam. Ik bedoel niet ík, maar dit persoonlijke weblog. Ruim drie jaar geleden startte ik het blog onder de naam 'roomservice13.nl'. Die naam bedacht ik nogal willekeurig en bij gebrek aan beter. En halverwege het jaar besloot ik dat het tijd werd voor 'een daad': ik wilde voor mijn blog een naam die de lading zou dekken. Vandaar dat ik sinds half september de stoere en uitdagende naam 'a grey lady (with an attitude)' voer.

Van roomservice13 naar a grey lady

Ik doe niet aan sponsoring, win-acties of betaalde berichten. Ik post alleen dingen waar ik gepassioneerd over kan schrijven en hopelijk is dat te merken. Ik blog met een 'attitude': een beetje kort door de bocht. Met een houding van 'kom maar op', om bij de lezer een reactie te ontlokken. Zoiets van: take it or leave it. Dat klinkt ferm, maar je weet: 'grote mond, klein hartje'. (Wil je weten hoe de 'overgang' in zijn werk ging? Dat lees je hier). Of het aan de naamsverandering heeft gelegen: who knowns, maar het aantal vaste lezers van mijn blog steeg enorm en dagelijks komen er nieuwe volgers bij. En daar ben ik heel blij mee. Dus aan alle lezers: bedankt voor jullie belangstelling!
De top 5

Voor het geval je iets gemist mocht hebben... Van de 92 ontboezemingen van 2016 heb ik mijn persoonlijke favoriete blogposts voor je op een rijtje gezet. Denk dan niet dat dat automatisch betekent dat die berichten ook het best werden gelezen (de absolute topper van dit jaar was een reportage vanaf Flavourites: een pop-up beurs met webwinkels, met als goede tweede de aankondiging van Open Monumentendag). Integendeel zou ik haast zeggen en dat is ook het enige wat ik soms teleurstellend vind. Dan heb ik met veel plezier, passie en enthousiasme aan een bepaald onderwerp gewerkt en dan wordt zo'n artikel matig gelezen (in mijn ogen dan, hé, want dat is natuurlijk subjectief).

Wil je ook in de toekomst verzekerd zijn van mijn geestdriftige verslaggeving? 'Abonneer' je dan op mijn blog via Bloglovin' (zie side-bar → ) of - en dat is nog simpeler -  like dan de 'a grey lady' Facebook-pagina.


-X-


Zul je voorzichtig zijn tijdens de jaarwisseling (ongeacht met wát)?

Motto van de dag:  [ doe nooit onder voor jezelf ]

Alle foto's: agreylady.nl
Post Comment
Een reactie posten

Dank voor je reactie! (thank you for your thoughts)

Auto Post Signature

Auto Post  Signature