My 10 favorites from flavourites

20 november 2016
My favorites by Flavourites? Of at Flavourites? Wat zal het zijn? Ik weet het niet, maar het doet er ook niet zoveel toe. Wat ik zeggen wil, is dat je vandaag op dit blog mijn favoriete hebbedingen van Flavourites Live voorgeschoteld krijgt. Het was weer vrijwel ondoenlijk. Ik zag weer zoveel leuks, moois en grappigs dat één bericht eigenlijk ontoereikend is.  
Kijk je mee? 130 webshops offline

Eerst zal ik je even vertellen wat je je bij een evenement als Flavourites Live moet voorstellen. Daarvoor kopieer en plak ik gewoonweg van de site, want waarom moeilijk doen? "Zo’n 130 webshops die drie dagen lang in real life te bezoeken zijn als pop-up shop. Ontmoet designers en ga creatief aan de slag (...). Slenter langs de vele foodstalls, laat je culinair verrassen en shop en passant originele cadeaus voor jezelf of een ander. Fashion, mode, interieur, kids, travel en lifestyle: op Flavourites Live vind je een prachtige selectie van de allerleukste webshops die ons land rijk is. De beurs vindt plaats in de industriële Kromhouthal in hip & urban Amsterdam-Noord".
Tot zover het citaat.

10 gunstelingen

Je begrijpt: met een aanbod van 130 webshops zal ik mij moeten beperken. De 'opdracht' was reduceren en deduceren, want ik kan hier onmogelijk alles laten zien. Uiteindelijk heb ik mij kunnen beperken tot 10 favorieten. Ongeveer eenderde van de winkeliers bleek zich te richten op jonge ouders en hun kleine kinderen en die stands kon ik 'links laten liggen' (een enkeling daargelaten). Die tijd is wat mij betreft voorbij en dat maakte het kiezen weer makkelijker. De drie of vier kleding-verkopende winkeltjes liep ik ook voorbij, want het gaat in dit blog niet over mode, toch? Ik doe hier verslag van het aanbod op het gebied van interieur en lifestyle. En hoewel mijn top-10 lijst beperkt lijkt, wordt het nog een flinke zit voordat je er doorheen bent.
Daar gaan we...

Als eerste Studio de Winkel (foto 1 en 2). Onmiskenbaar en met stip op nummer 1. Eigenzinnige items van aansprekende kunstenaars en designers. Veel keramiek, dus bij mij kan het niet stuk. Elke van den Berg, Lenneke Wispelwey en Toos Koopmans bijvoorbeeld. Kijk op de site en je bent verkocht. (Je? Ik!).Na een uitgesproken numero uno, ga ik nu door in willekeurige volgorde. Wat meer landelijk, retro en hipster is de webshop van Stoer Design (zie de twee foto's hierboven). Ook mooi. Veel passie, goed gestyled en op elkaar afgestemd. Sommige meubels zijn hand made door mede-eigenaar Thijs.
Dan de porseleinen (ja hoor, hoe kan het ook anders?) sieraden van Mianne de Vries van Stook Jewelry. De ringen vind ik beeldschoon en fijn minimalistisch. (En kijk op de site ook even naar de broche 'Lost Confetti'. Grappig!).Vanaf nu, respectievelijk en in deze volgorde:
Iets heel anders: Zolder op stelten. Alle Photos-on-wood worden met veel liefde handgemaakt door Debby en Johan. Debby is van de foto's en Johan van het hout. Prima geregeld met een heel leuk resultaat. Ook je eigen beelden kunnen door het creatieve duo worden verwerkt.
De volgende opname is van Metalbird. "Een trapje en een hamer is alles wat je nodig hebt om je eigen Metalbird (metalen vogelsilhouetten) een mooi plekje te geven. Een paar tikjes met die hamer en de vogel zit in je boom. Of timmer hem aan je balkon, tuinhek, schutting of schuur". Ik heb een zwak voor vogels en daarom een van de uitverkorene voor deze top-tien.
Dan op Flavourites Live een hele grote stand van Brainy Days (de foto met Monstera illustratie en de air plants). Een webshop met 'treasure goods for urban explorers', maar woon je op het platteland dan mag je daar ook gewoon kopen, hoor! :-). De presentatie van deze hippe webshop was dáárom zo groot, omdat je er - samen met de ontwerpers - ook zelf aan de slag kon. Meet & Create!

Nog 4 te gaan...

Ben je er nog?
Ook bij HappyMakersBlog volop creatieve fibes (zie de eerste twee onderstaande foto's). "Happymakersblog is een platform opgericht door artdirector Monique van der Vlist. Op deze website spelen creativiteit, illustraties en handgemaakte producten en ontwerpen de hoofdrol". In het Papier Atelier kon je tijdens de beurs zelf deelnemen aan workshops (handlettering, papieren bloemen, kalligrafie) en demonstraties bijwonen (spirograaf én portretten tekenen, handgedrukt behang). Leuk.
Vervolgens zie je twee foto's die ik maakte bij Ropponi. Ropponi is een wijk in Tokio en daarmee weet je gelijk uit welk land eigenaren Jet & Ingrid hun producten importeren. Die Japanners...! Mooie, esthetisch verantwoorde items  die vaak een glimlach op je gezicht brengen. Sushi sokken...?

De laatste 2...

(Best wel (...) veel werk zo'n bericht met favorieten...).
Kijk nou, deze lampjes. Schattig toch? Eigenlijk bedoelt voor de kinderkamer, misstaan ze zeker niet als een grappig accent en gadget in de woonkamer. Vooral de dino's stalen mijn hart. Te koop bij June Interiors.
Last but nog least Bloknoot. Dit label maakt sympathieke producten met een verhaal. Luister maar: "Op het 100% houten Bloknoot worden to-do’s, doelen en dromen vastgelegd en krijgen berichtjes aan familie, vrienden en geliefden écht betekenisEven schuren en je hebt weer ruimte voor iets nieuws"! Bloknoot wordt gemaakt van lokaal hout en voor elke verkochte bloknoot wordt een nieuwe boom geplant. Dit product is daarmee lekker duurzaam.

Zo, hé, hé! We zijn er.
Mocht je er nog geen genoeg van hebben, dan verwijs ik je naar mijn Instagram-account. Daar post ik nog wat andere foto's die ik tijdens het evenement heb gemaakt.-X-Kijk je wel uit met dit stormachtige weer?

Alle (iPhone 6) foto's: agreylady.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature