Elle Decoration Live

14 november 2016

Net als vorig jaar (dat verslag zie je hier) bezocht ik afgelopen weekend Elle Decoration Live in de Posthoornkerk in de hoofdstedelijke Haarlemmerstraat. Een evenement dat naar eigen zeggen het leukste design-event van Amsterdam is. En dat kun je zeggen, zolang je er bij vertelt dat de plaats van handeling Amsterdam is. Want laten we vooral niet chauvinistisch doen. Qua design gaat er natuurlijk niets boven Eindhoven met de Dutch Design Week. Maar hé, voor Amsterdamse begrippen is Elle Live - naast de VTwonen & Designbeurs - een leuke, doch bescheiden design-happening.
Weet je wat? We noemen het event 'intiem'. Dat dekt de lading.Onbevlekt ontvangen en Cuypers

Eerst even iets over de locatie: de Posthoornkerk. Want wat heel veel mensen niet weten is dat deze negentiende-eeuwse neogotische kerk met de officiële naam: Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen, in 1860 is ontworpen door P.J.H. Cuypers. Juist! Die. Dezelfde architect die later ook het Centraal Station en het Rijksmuseum zou ontwerpen. Een prachtige kerk mét een hele mooie gewelfde kelder. Allemaal heel fotogeniek.Praatjes

Terug naar Elle Decoration Live. De woonglossy Elle Decoration viert dit jaar haar 25-jarig bestaan en het ziet zichzelf graag als hét platform voor interieurinspiratie uit binnen- en buitenland. Zover terug gaat mijn kennis over dit magazine niet, maar sinds enkele jaren lees ik het blad met veel genoegen. De redactie maakt een mooi woontijdschrift en het enthousiasme was goed te voelen tijdens de beurs.
Een paar voorbeelden van wat er zoal te horen was. Top-designers Scholten & Baijings hielden een lezing over hun Arita-project, Monique van der Reijden van Perscentrum Wonen voorspelde de nieuwste interieurtrends en op zondag kon je luisteren naar Roderick en Claire Vos die de re-launch van het vernieuwde meubelmerk Pode uit de doeken deden (mooie presentatie ook). Dit is maar een kleine greep uit alle lezingen die er gedurende de twee dagen te volgen waren.


Te zien

Te zien was er, ondanks het feit dat de gelegenheid dus intiem te noemen was, best wel (...) veel. Daar gaan we. Verzorgings-advies in een planten-EHBO; de kleurrijke 'matras'-banken Mah Jong van Roche Bobois; een verflab van Histor; een mooie presentatie van 'statement'-behang van het Nederlandse merk NLXL; een woonkamer-opstelling van Vitra, het podium met meubels van Rolf Benz en de editors choices* van de redactie. De handlees-sessie in de orchideekamer van Bloemenbureau Holland was (achteraf) misschien niet zo'n goed idee. De wachttijd voor een persoonlijke voorspelling liep wel erg snel op (dus ik tast voor wat betreft mijn toekomst nog steeds in het duister :-)).

Geweldige gewelven

Over fotogeniek gesproken. Die prachtige gewelven in de kelder van de kerk nodigden uit tot het maken van allerhande sfeervolle kiekjes. Bijvoorbeeld bij het Elle Eten Café waar de inwendige mens zich kon laven of bij de diverse standhouders waar volop gewinkeld kon worden. Neem de 'Kerst-kraam' van &Klevering, de presentatie van galerie OODE met verweesde kunst (daar schreef ik hier al eens over) of het vintage keramiek van RetroVaseEnne...., misschien heb je hem al door.
Bij de uitstalling van RetroVase sloeg de hebberigheid toe. Kon ik het weer niet nalaten en ging bovengetoonde vaas met mij mee naar huis. Die staat nu bij mij op een bijzettafel mooi te wezen...


-X-


Graag nog even aandacht voor de volgende evenementen. Van 18 t/m 20 november Flavourites Live. Zo’n 130 webshops die drie dagen lang in real life te bezoeken zijn als pop-up shop in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Het daaropvolgend weekend (van 25 t/m 27 november) vindt op het Westergasfabriek-terrein ook in de hoofdstad Meesterlijk plaats. In een sfeervolle ambiance tonen zelf-producerende designers, mode-ontwerpers, food-kunstenaars en vaklieden hun passie voor design en ambacht aan het grote publiek.

En mocht het er toch niet van komen? Uiteraard kun je op dit blog een verslag verwachten.

(waaronder 'Strandbeest 2.0' van ontwerper/uitvinder Theo Jansen in een mini-uitvoering van Frozen Fountain op de 'Picturesque mirror' van Thimkje via Tuttobenedesign). 


Alle (iPhone 6) foto's: agreylady.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature