VTwonen & Designbeurs (deel II)

2 oktober 2016

Wat doet dichter en performer Jules Deelder (ook wel de Nachtburgemeester van Rotterdam) in een stand van meubelmerk Harvink op een interieurbeurs? Nou, plaatjes draaien.
Dat klopt (en dat zie ik ook wel :-] ). Ik hoorde een fijne selectie, maar dat is deze 'ouwe rocker' wel toevertrouwd. Verder zie ik geen verband. Wel een leuk plaatje.
Sit and wonder.

Zoals afgesproken volgt vandaag het tweede deel van mijn verslag (review?) van de VTwonen & Designbeurs editie 2016.


80.000 woonconsumenten

Dat is het aantal bezoekers aan de Beurs. Voor het gemak maar even naar boven afrond, want in 6 dagen tijd schuifelen zo'n 79.000 woonconsumenten over de beursvloer. Het overgrote deel blijkt vrouw, om precies te zijn 81% en dat lijkt mij eigenlijk helemaal niet verwonderlijk. Want zonder enige sociologische, dan wel anderszins wetenschappelijke onderbouwing zal de inrichting van de woning de gemiddelde Nederlandse man een worst wezen. Dat denk ik dan, hé. 'De Man' is tevreden zolang er maar een comfortabele stoel, c.q. andere hangplek voor de breedbeeld-flatscreen televisie staat, die hij als de zijnde kan claimen. Als aan die voorwaarde is voldaan, geeft hij meubeltechnisch en inrichtings-wise moeder-de-vrouw carte blanche.
De uitzondering daargelaten en die bevestigt dan ook gelijk de regel. Of jongere mannen van tegenwoordig zijn anders dan hun vaders of opa's? Van die gevallen hoor ik dan graag.


Oktober woonmaand

Waar ik afgelopen woensdag vooral beelden liet zien van 'industrieel-hipster-scandi-brocante-landelijk' (zoiets), krijg je vandaag beelden te zien van tijdloos en hedendaags design en dan vaak op een eclectische manier gepresenteerd. De "Nieuwe Rijkdom" kopte Het Parool gisteren in hun woonspecial magazine en dat vind ik mooi getypeerd. Een mooi voorbeeld daarvan was het Eigen Huis & Interieur-huis op de beurs. 'Echt' design, dus wel even (?) doorsparen, gecombineerd met prachtige vintage objecten. Wat mij betreft een modelwoning. Zeker als je enkele persoonlijke foto's, dierbare tekeningen en/of knutselwerkjes van de (klein-)kinderen of neefjes/nichtjes én wat trouvailles uit de natuur toevoegt. 

Mix and match

Mijn recept voor een evenwichtige én persoonlijke inrichting? Spaar voor (A.) een goede basis met een paar weloverwogen tijdloze stukken (bijvoorbeeld nieuwe of tweedehands designklassiekers, want die hebben hun bestaansrecht en duurzaamheid bewezen); (B.) ga op zoek naar persoonlijke accessoires zoals (oude) familiefoto's, 'kostbare', dan wel dierbare erfstukjes, vondsten van de rommelmarkt en kringloopwinkel en stijl een en ander af  met (C.) planten, verse bloemen en enkele trendy, maar vooral niet te kostbare hebbedingen, zoals kussens en kandelaars. Ook voor een enkele opwellingsaankoop (iets wat je onmogelijk kon weerstaan) is dan nog ruimte. Dat heb ik altijd bij een bezoek aan de plaatselijke Ikea). Matched het toch niet (na verloop van tijd) dan is er geen man overboord. Hup naar de kringloop of op het kleedje tijdens Koningsdag en er is weer ruimte voor een nieuwe 'bevlieging'.  
Tot slot van dit relaas nog twee verdwaalde plaatjes. Zoals altijd zijn er van die hoekjes waar mijn oog op valt (niet letterlijk) en waarvan ik dan een foto móet maken. Hieronder een enorme 'muurmeester' én kleuren voor volwassenen met een charmant rijmelarijtje van Suhka.
-X-

Have a nice day!

Alle foto's: agreylady.nl

Auto Post Signature

Auto Post  Signature