Meet the Blogger!

5 oktober 2016

"Ik steek mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: het was top! Een vrijdagmiddag en zaterdag vol met inspirerende sprekers, idem dito workshops, leerzame lezingen, fijne ontmoetingen in een smaakvolle ambiance met een uitstekende verzorging én last but not least ook nog eens strak georganiseerd. Superlatieven te over".
Zo (ongeveer) kopte vorig jaar mijn blogbericht over de Meet The Blogger Conferentie en waarom zou ik een andere lovende openingszin bedenken (ik ben in een luie bui vandaag ;-)), als de inhoud van die uit 2015 de lading volledig dekt. 

Ziehier een verslag van Meet The Blogger 2016.Engage, meet & get inspired


Een jaarlijks congres voor bloggers, dat is Meet The Blogger (MTB) en dat daar behoefte aan is mag blijken uit het grote aantal symposanten (symposanten staat niet in het woordenboek, maar het klinkt goed en symposiumgangers is weer zo lang). Een grootschalige bijeenkomst dus met als leidend motto 'engage, meet & get inspired'. Een bijeenkomst van vakgenoten die weten wat het is om met enige regelmaat een persoonlijk online dagboek bij te houden, hoewel de mate waarin en de routine waarmee wordt geblogd onderling erg kan verschillen. 

En, even terzijde, het kan zijn dat je je ergert aan al die Engelse termen. (Nicht ärgern, nur wundern). "#MTBAMS (de hashtag voor het symoposium) is a truly international event, all speeches and communication will be in English". Vandaar en het klopt. Dat van dat internationale. Zo was er een grote delegatie Oosterburen en ook de Belgen waren ruim vertegenwoordigd.We blog on a weblog

De ongeveer honderdvijftig aanwezigen werden getrakteerd op een bemoedigend welkomstwoord van Holly Becker van decor8. Deze in Duitsland woonachtige, Amerikaanse dame hield een motiverende redevoering. Een doorleefd - als 'uit het leven gegrepen' - zij het ietwat zijig pleidooi (Amerikaans?) voor meer heart, passion & courage in blogs. En dat kan zij makkelijk zeggen met haar enorme aantal volgers :-). Toch inspirerend om zo'n 'Grote Blogger' in het echt te horen spreken over de ups and downs die ook zij heeft gekend. En nog steeds kent, zo bleek, wat haar verhaal dus ook (letterlijk) 'levendig' maakte.

The 3 C's

Create, colloborate & celebrate. 
Vervolgens konden de toehoorders luisteren naar een heuse talkshow met Nederlands' grootste interieur- en lifestylebloggers Anki Wijnen van Zilverblauw, Souraya Hassan van Binti Home en Shifra Jumelet van A Cup of Life. Na een bonte en diverse verzameling workshop en masterclasses waaruit te kiezen viel, hield Anne De Buck van Your Little Black Book een inspirerend lezing over succesvol bloggen. Inspirerend was het, maar ietwat té uitvoerig. (Anne wilde aanvankelijk 40 do's and don'ts met ons delen...). En het onderwerp was 'succesvol' als in core business en fulltime en dat is maar voor een paar hele serieuze bloggers weggelegd (en ook niet mijn ambitie).
Last but not least ontvingen een aantal blogcollega's onderscheidingen voor hun inspanningen in the blogosphere van het wereldwijdeweb. 

Zoals je op de foto's kunt zien vond het congres plaats in een kleurrijke, vrolijke entourage. Styling-wise bedoel ik dan. Hotel Casa 400 - op zich een doorsnee (conferentie-)hotel - was door Yzette opgeleukt met allerlei spullen die (deels) door de sponsoren* beschikbaar waren gesteld. Een aantal producten van die bijdragende firma's vond ik terug in de goedgevulde goodiebag**.
Altijd leuk.


* Brabantia, Elho, Flowermoment, Rice en

** Flexa. (En dan vergeet ik er waarschijnlijk een paar). Van Flexa vond ik een literbus Denim Drift in de cadeau-tas. De jeans-blauwe kleur is door deze verffabrikant uitgeroepen tot de 'musthave trendkleur van 2017'. Heel mooi, maar niet voor mij. Dus woon je in de buurt (opsturen is ook zowat...) dan kun je bij mij een bus verf komen halen. Wie het eerst komt....PS: De mogelijkheid om te reageren op mijn blog is - wegens upgrading en onderhoud - tijdelijk weggevallen. (Dus toch een 'kinderziekte'). Wordt aan gewerkt!

Alle foto's: agreylady.nl, behalve de laatste twee. Die zijn van Tulipa Photo.

Auto Post Signature

Auto Post  Signature