VTwonen & Designbeurs

28 september 2016


Wordt het een Pers, hoogpolig tapijt of een rozenkelim? Overweeg je de aanschaf van een comfortabele fauteuil, een plofbank of misschien zelfs een nieuwe badkamer of keuken? Op de VTwonen & Designbeurs ben je aan het goede adres. Heel veel interieur-specialisten hebben er een stand waar je je uitgebreid kunt laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen qua wonen. Maar ook voor tuininrichting of woningrenovatie ben je op de Beurs op het goede adres.
Wooninspiratie

Ik kom voor iets anders. Ik heb al een badkamer en keuken. Ook in een vloerkleed en bank is al voorzien. Ik wil verrast en geïnspireerd worden. En de door de woonbladen ingerichte show-huizen bieden dan uitkomst. Ariadne At Home, héél brocante en landelijk (té landelijk to my taste) laat in een optrekje haalbare, niet al te kostbare oplossingen en mogelijkheden zien. (Op zo'n beurs als dit zijn de inspiratie-huizen met recht 'optrekjes'). Bij het - tegenwoordig door een Belgische redactie gemaakte woonblad - ook veel ideeën om te woonknutselen en doe-het-zelven.
Eigen Huis & Interieur zit (overigens ook 'verhuisd naar de Zuiderburen'), met veel (inter)nationaal design in combinatie met high end vintage, in het zogenaamde hogere segment. De stijl van deze woon-glossy zou je kunnen omschrijven als eigenzinnig, brutalistisch en/of eclectisch. Zoiets. Heel mooi, wél naar mijn smaak en aanstaande weekend meer hierover.
En dan de naamgever van het event: VTwonen.
Tja?

Meer van hetzelfde?

Wat ik nu ga doen is bijkans vloeken in de kerk. Mogelijk dat ik hiermee geen vrienden ga maken, maar ik doe het toch. (Het is maar goed dat ik niet afhankelijk ben van een of meerdere sponsoren :-)).
"Maar vertel.....?"

't Is de laatste tijd meer van hetzelfde bij VTwonen. En ik weet het: dit is - letterlijk én figuurlijk - wel erg uitgesproken, maar het is wel wat ik bemerk. Het woontijdschrift timmert* heel erg aan de weg met een 'eigen' stijl, maar ik zie geen ontwikkeling. En stilstaan is achteruitgang (zeker tegenwoordig en in de media-wereld). Een enorm inspiratie-huis in de Rai. (Ik geloof) ruim 600 m2, ingericht door de eigen redactie en tot de nok toe gevuld met wannahaves en hebbedingen. Ook heus wel of beter: zélfs voor mij.
(Het hele opbouw-proces van het beurshuis hebben we kunnen volgen op het Instagram-account van de hoofdredacteur. Een hell of a job, dus petje af).

Was ik onder de indruk van de omvang? Ja (dus). Werd ik verrast, uitgedaagd of geinspireerd? Nee. Niet meer. (Zie hier mijn verslag van VTwonen & Designbeurs editie 2015). Ik koop elke maand het woontijdschrift en kijk wekelijks - trouw - naar 'weer verliefd op je huis'.
Vintage, hipster, scandi (afkorting voor de Scandinavische, pastellerige, grafische stijl). Dat dus. Mooi. Niks mis mee en dat meen ik serieus, maar dat hebben wij al. Gehad.
Alles binnen no time te koop bij Blokker, Action, Leen Bakker, Kwantum en noem ze allemaal maar op. Ook niks mis mee (en ook dit meen ik oprecht), maar daardoor niet (meer) vernieuwend of inspirerend. Geen enkel moment maar enigszins out of my comfort zone.
Sorry...


Verrassingen

Oké en tot zover. (Ons energie-niveau kan nu wel weer een duwtje ophoog gebruiken...). Ik zag ook een heleboel ongedacht moois. Karwei laat zich op de beurs van haar beste kant zien. Met een stijl die de 'bouwmarkt' Boutique Hotel heeft genoemd, stal het klusbedrijf mijn hart. Boutique Hotel is één van hun vier nieuwe trends (zie de 3 foto's direct hierboven). Rijke fluwelen en pied-de-poule stoffen. Emerald groen, nachtblauw. Grootstedelijke allure. Verrassend mooi gecombineerd en met een leuke bijkomstigheid: heel vriendelijk geprijsd.

Cadeautip! De StoryTiles, kunstzinnige miniatuurverhaaltjes op unieke Hollandse Witjes worden met liefde, oog voor detail en humor door Marga van Oers ontworpen en op ambachtelijke wijze gebakken. Nu ook tegels in samenwerkingen met artiesten, waaronder Piet Paris.
Hebben...
Wat dacht je ervan? Even genoeg voor vandaag?
Aanstaande vrijdag bezoek ik de 'pers-dag' voor bloggers op de Beurs en naar aanleiding daarvan heb je nog een verslag tegoed. Dan meer over Eigen Huis & Interieur, Leolux (bij Co v.d. Horst), Pode en Harvink. Mét de Nachtburgemeester van Rotterdam.


-X-

Dit weekend ook de Meet The Blogger Conferentie 2016.
De broodnodige jaarlijkse collegiale consultatie.

Zin an!

 (*tv-programma's bij SBS6, naamgever van de Beurs, diverse eigen interieur-collecties).
Alle  (iPhone 6) foto's: agreylady.nl.

Auto Post Signature

Auto Post  Signature