Niet geschoten is altijd mis...

28 augustus 2016

Dit door mij in de praktijk gebrachte uitgangspunt (levensmotto, leidraad, zeg het maar...) heeft het kwalijke gevolg dat ik een enorme hoeveelheid foto's op mijn laptop heb staan. Weet je hoeveel giga-megabytes aan beeldmateriaal staat te 'verstoffen' op mijn Asusje? Hoogste tijd voor een grote opruiming.

Grijs is het nieuwe blond

Bij mij althans. Want toen ik nog (donker)blond was, had ik het al. Op één terrein was én ben ik het spreekwoordelijke domme blondje: digitale techniek. Handleiding of gebruiksaanwijzing: H E L P! Vroeger met een papieren bijsluiter, tegenwoordig bedienings-uitleg op het nieuw aangeschafte apparaat zelf. (Maar dan moet je hem wel eerst aan zien te krijgen en daar gaat het soms al mis). En ik weet het. Mijn onkunde stoelt grotendeels op een door mijzelf in stand gehouden aanzienlijke mate van ongeduld en daarmee is er feitelijk sprake van onwil. Want in plaats van er even rustig voor te gaan zitten....

Hoe dan ook en om geen enkele risico te lopen, maak ik bij elk door mij bezocht evenement of tentoonstelling onwijs veel foto's. For you never know, zeg maar... Want ik word maar niet wijs van al die verschillende instellingen op mijn digitale camera. Dus geenszins geremd door enige (digitale) kennis van zaken, maak ik per vast te leggen beeld een stuk of tien foto's. Want het principe is, dat er dan allicht één bruikbare tussen zit. Zo werkt het. Met als resultaat dat ik per gebeurtenis meestal thuis kom met (gemiddeld) zo'n 250 foto's in hele hoge resolutie, waar ik er - door de bank genomen - niet meer dan 12 stuks van gebruik. 

Restwaarde

Vandaar die grote magazijn-opruiming, met al die giga-bytes in store. Desondanks zijn er een heleboel foto's met restwaarde (naar mijn bescheiden mening). Foto's die misschien niet in het thema van het blogbericht passen (en daarom niet serieus zijn genomen), maar er wel toe doen. Of kiekjes die ik al struinend door Amsterdam (of waar dan ook) maakte van dingen waar mijn oog op viel. Vaak kan ik deze snapshots wel kwijt op Instagram met de hashtag #roamingthestreetsof... (whatever), maar die meer verdienen. Dus vandaag zie je een galerij van leftovers. Zonder bijschrift, omdat niets hen bindt anders dan dat ik ze niet zomaar in de prullenbak wil gooien.
Maar mocht je behoefte hebben aan ondertiteling, laat maar weten.
Je weet me te vinden (mailen: zie sidebar of reageren op mijn Facebook-pagina of onderaan dit bericht).
-X-

Het regent hier cats and dogs. Wel lekker, want dan koelt het een beetje af.

Hele fijne dag toegewenst!

Alle foto's: roomservice13.nl

Auto Post Signature

Auto Post  Signature