Kijken, kijken, niet kopen...

25 juli 2016
Een tijdje geleden las ik een column over inspiratie. Of beter nog, over het gebrek aan inspiratie. De schrijver van het artikel poneerde de stelling dat als je gaat zitten wachten op inspiratie, dat je dan lang kan wachten. Dan gebeurt er namelijk niks.
Nee, dan 'echte' schrijvers. Die schijnen een gebrek aan inspiratie juist ten faveure te gebruiken, want precies dat gebrek aan inspiratie inspireert. De schrijver met een writersblock wordt gedreven tot een zekere wanhoop en die wanhoop levert de mooiste proza op. En dit principe gaat niet alleen op voor auteurs. Ieder die op enig moment betrokken is bij een creatief proces (her)kent het. De 'wanhoopspijn' stuwt op tot grootse en kunstzinnige prestaties. (Allemaal volgens bovengenoemde columnist).

Bij mij werkt gebrek aan inspiratie averechts. De mezelf opgelegde druk neemt toe, recht evenredig de hierboven genoemde wanhoopspijn. Er moet immers een leuk, interessant en/of waardevol blog komen. Het liefst ook nog met een beetje humor. En snel graag. Nu. Alsjeblieft geen wauwelverhaal.
En dan slaat de twijfel ook nog eens toe. Wie zit er nou op mijn geneuzel te wachten? Ben ik eigenlijk wel origineel? 
Verlammend. Dodelijk.Neem van de week...

Afgelopen week kabbelde zo'n beetje voort. Gewapend met mijn iPhone (en soms mijn camera) struinde ik zoals gewoonlijk de stad af en fotografeerde wat mij opviel. Geen opzienbarende situaties of gebeurtenissen die ieder voor zich reden zijn of waren voor een geïnspireerd blogverhaal.
Neem woensdag. Die middag bezocht ik een kennismakingsbijeenkomst voor vrijwilligers van de Open Monumentendag Amsterdam ozaterdag 10 en zondag 11 september aanstaande. Dit jaar wordt een extra feestelijk jaar: Amsterdam viert 100 jaar Amsterdamse School én het is de dertigste editie van Open Monumentendag en dat alles leek mij een goede reden om mij als vrijwilliger aan te melden. De meeting vond plaats in het voormalige bankgebouw 'De Bazel' (van - jawel - architect Karel de Bazel uit 1926). De eerste foto in dit bericht toont het kleurrijke interieur van Café De Bazel. (En bij zo'n mooi gebouw kan ik het fotograferen dan weer niet laten).Verder bezocht ik van de week X-bank en Hotel Droog. Twee hotspots - want zo mag ik ze toch wel noemen - waar ik erg blij van word. De collecties van beide winkels zijn oogstrelend en gelukkigmakend, zonder dat ik direct de behoefte voel om een of meerdere aankopen te doen. Ik wil dergelijke inspirerende plekken altijd heel graag fotograferen, maar daar blijft het dan bij. Kan natuurlijk ook niet anders. Anders kan ik linea recta door naar de schuldhulpverlening. Zo kwam ik ook op de titel van dit blogbericht. Kijken, kijken, niet kopen. En dan zou er nu een hele verhandeling volgen (uiteraard zeer humorvol, met diepte en ook nog interessant) over het consumentengedrag in het algemeen en dat van mij in het bijzonder.
Maar ja, de inspiratie is opgedroogd.


Pop Up Restaurant Baut in V&D. Entree via de (voormalige) personeelsingang.

Dat is 'em dus niet geworden. En ook geen blogbericht over al die super-interessante, niet te missen en razend spannende bezigheden die ik zoal door de bank genomen in een gemiddelde week buitenshuis heb.

Want dat valt allemaal reuze mee.


-X-


Soms is een week gewoon rete saai.

Alle foto's: roomservice13.nl

'Niet zeuren'

Auto Post Signature

Auto Post  Signature