Ikea X Hay X Tom Dixon

28 juli 2016
Inmiddels 3 maanden geleden, mijn laatste post over Ikea, dus hoogste tijd voor een update.

Dit wordt een regelrechte success story. Breaking news: de samenwerking Ikea ↔ Hay en Ikea ↔ Tom Dixon. Het was al bekend dat onze eigen Piet Hein Eek zou gaan ontwerpen voor de Zweedse meubelgigant (Jassa-collectie), maar nu dus ook het Deense designmerk Hay én de Britse designer Tom Dixon.

Democratic Design Day. Foto: Dezeen


Say hej to Hay

Maar laten we niet op zaken vooruit lopen, want de vraag is natuurlijk wat die samenwerking dan in gaat houden? In eerste instantie hoorde ik dat Hay de welbekende big shopper onder handen zou nemen. Oftewel "een re-design van de iconische blauw/gele Ikea-tas".
Mmmm, lekker boeiend.... :-(. Ik heb wat meer nodig om overtuigd te raken.

Tijdens Democratic Design Day (DDD) - een op 8 juni jongstleden in Älmhult, Zweden gehouden persbijeenkomst van Ikea - werd een hoop nieuws aangekondigd, waaronder dus bovengenoemde samenwerking. Hoewel allemaal nog heel geheimzinnig, kregen de aanwezigen op de DDD (270 journalisten vanuit de hele wereld, waarvan vier Nederlanders) al wel een klein voorproefje. (Zie onderstaande preview). Al met al ziet dat er zeer veelbelovend uit, toch? Ikea verwacht dat beide collecties in de tweede helft van 2017 verkrijgbaar zullen zijn.
Dat duurt dus nog wel even. Maar niet getreurd, volgens welingelichte kringen lanceert het woonwarenhuis vanaf augustus - verspreid over een aantal maanden - 2.000 (!) andere nieuwe producten. Zoals...

Grönadal en ander moois

"Na een hopelijk zonnige zomer vol buitenleven, wordt het straks in het najaar weer tijd om gezellig samen naar binnen te gaan. Met de nieuwe producten is je interieur helemaal herfstproof nog vóór de eerste bladeren gaan vallen", aldus Ikea.
De introductie van die nieuwe producten gaat dan samenvallen met de jaarlijkse verspreiding van de nieuwe Ikea-catalogus, traditiegetrouw in de maand augustus. Kun je niet wachten? Dan krijg je hier een paar voorbeelden.
Neem deze  (↓) in Nha Trang met de hand vervaardigde rotan schommelstoel. De Grönadal. De (klassieke) webbing combineert wonderwel met het eigentijdse design van de stoel. Vietnamees vakmanschap meets Scandinavische ontwerpprincipes. 


Ikzelf ben nogal gecharmeerd van deze bijzettafel annex opbergmand. Ook heel handig voor de breiers/hakers onder ons (zoals je ziet). Of kussens, boeken, speelgoed. Dit hippe turquoise of witte meubeltje luistert naar de naam Kvistbro. Daaronder zie je foto's van (resp.) kleed Roskilde en Lobbak. De eerste is geïnspireerd op kunst en architectuur uit de jaren ‘50 en ‘60 en numero due heeft een traditioneel visgraat-patroon.
Last but not least

kijk ik uit naar klemspot Varv met een dimbare led-lamp. (Wist je dat Led-lampen 85 % minder energie verbruiken en dat ze zo'n 20 jaar meegaan?). Het elegante kleine (lees)lampje doet het overal goed. Tenminste? Dan moet je wel iets hebben waar je Varv op of overheen kunt schuiven.


-X-


Ze heb ook altijd wát te zeuren.....! :-)


Alle Foto: Ikea (tenzij anders vermeld)

Auto Post Signature

Auto Post  Signature