Mrs. Perfect and the black dog

13 mei 2016
Er zijn (weer) wijze lessen te leren en mocht je denken dat levenswijsheid met de jaren komt, dan heb je het faliekant mis.
En ik kan het weten...

Nieuw boek van Ari Seth Cohen: Advanced Style 'older and wiser'. (Maar is dat wel zo?) Foto: roomservice13.nl

Over barstende kruiken en boobytraps

Je hebt het inmiddels gemerkt: het is stil aan de overkant. Aan déze kant dus.
Wat is er aan de hand?
Uit de categorie levensliederen en smartlappen: het leven gaat niet over rozen en de weg van het bestaan kent zijn eigen valkuilen. Je kunt er lacherig over doen, maar dit soort volkse gemeenplaatsen (ook wel tegeltjes-wijsheden) berusten wel degelijk op waarheid. En ik kan het weten, want laat ik nou keihard in een van die eerder genoemde valkuilen zijn gedonderd.
Groot > groter > grootste; leuk > leuker > leukst; goed > beter> best en genoegen nemen met een 7, daar draait het om in dit verhaal. Teveel hooi op de vork (of die overbekende druppel in die emmer), dan genoeg is genoeg, want anders barst de bom (of de kruik). Van die dingen....
Kortom: (you get my drift) diagnose overspannen.

Sharing & Liking...

Uiteraard kan ik je deelgenoot maken van de oorzaak, of beter gezegd: oorzaken (want het is altijd een stapeling)) die ten grondslag liggen aan deze ongewenste geestestoestand. Achteraf is het immers makkelijk een koe in de kont te kijken. Maar dat ga ik (hier) niet doen. Want we willen het vooral leuk en gezellig houden (#yolo). Dat is de mores. Zeker op de sociale media (#lol). De zelfpresentatie op Facebook, Instagram, Twitter (en noem ze maar op) is (bijna altijd) het ideale en perfecte plaatje (#fun #happy #amazing). Alles in het teken van zoveel mogelijk (#)likes and (#)shares. Zo ook op blogs (#meaculpa). Alsof overspannenheid of welke psychische klacht dan ook, een brevet van onvermogen is of zou zijn...
Maar het tegendeel blijkt het geval! Volgens de theorie heeft overspannenheid te maken met de balans tussen draaglast en draagkracht en perfectionisme en die is (soms/zo nu en dan/vaak/min/of meer*) zoek. Vandaar.
(* doorstrepen wat niet van toepassing is).

Dat bedoel ik... Who is perfect? (etalage Esprit). Foto: roomserice13.nl

Onderkenning is fase 1

Precies! Na alle sombere gedachten, buitenproportionele bezorgdheden en paniekerige toestanden is her- en erkenning van de symptomen de eerste stap naar herstel en die heb ik (hoop ik) gezet. Veel rust en regelmaat en toegeven aan de melancholie. Geen moetens, maar mogens, dus alleen bloggen als ik daar reden toe zie, ergens enthousiast over ben (en dat ben ik best wel vaak) en/of plezier aan beleef.
Dus #nietomdathetmoet,maaromdathetkán

En hoe zit het dan met die black dog (uit de kop van dit bericht)? Dat is voor de gelukkigen onder ons die nog nooit te kampen hebben gehad met een psychisch aandoening (#luckyyou). In dit YouTube filmpje over het gevoel bij een depressie, is de metafoor van de 'zwarte hond' ook toepasbaar op overspannenheid.

Then something completely different....

Na bovenstaande betoog mag duidelijk zijn dat ik je in het ongewisse moet laten wanneer ik weer een blogpost online zal (kunnen) zetten. Vooral ook omdat er een verhuizing op handen is (nog 18 nachtjes slapen...) en ik begin juni een klein weekje dakloos zal zijn (de opvang is al gewaarschuwd). Vandaar dat je van mij een paar uit-tips krijgt. Ieder voor zich evenementen waar ik graag op deze plek verslag van had willen doen, ware het niet dat....
Enfin, je begrijpt.

Foto: &Klevering

Daar gaan we...

Home Sale &Klevering Amsterdam
Ben jij fan van de vele leuke hebbedingen van &Klevering? Dan laat ik de organisator van deze Home Sale graag zelf even aan het woord. "27 & 28 mei is het weer tijd voor onze jaarlijkse magazijnverkoop. Wat kun je dit jaar verwachten? Een kennismaking met ons nieuwe 'fabriekspand' van 1500 m2 in Amsterdam Noord. Groter dan het oude, dus nog meer ruimte voor een nog grotere SALE dan andere jaren. Dit jaar slaan wij de handen ineen met Cadeaudepot, zodat wij je naast ons eigen merk '&k amsterdam' nog veel meer extra merken kunnen bieden met kortingen tot 80%".
Do I need to say more...
27 en 28 mei van 10.00 tot 17.00 uur, Asterdwarsweg 1 in Amsterdam Noord.

Foto's: Designkwartier

Festival Designkwartier Den Haag
Het laatste weekend van mei staat Den Haag in het teken van vernieuwend Nederlands design. Van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei strijkt festival Designkwartier Den Haag voor de derde keer neer in het levendige Zeeheldenkwartier. Het Festival mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerende happening.
Entree: gratis
Locatie: Zeeheldenkwartier, vlakbij het centrum van Den Haag
Facebook: www.facebook.com/DesignkwartierDH
Twitter: twitter.com/dsgnkwrtr

Foto: Sissy-Boy

SISSY-BOY Lentemarkt
Na eerdere succesvolle kerst- en voorjaarsmarkten is Sissy Boy dit voorjaar terug met de Lentemarkt in het Amsterdamse Vondelpark. De happening vindt plaats op 28 mei bij het openluchttheater. Wat kun je verwachten? Marktkramen vol hippe items van jonge designers en leuke merken, bandjes en singer songwriters die optreden, DJ’s, lekker eten en drinken en alles wat jij nodig hebt om je tuin of balkon summer proof te maken.
28 mei van 10 tot 5 in het Vondelpark. Entree: gratis.Tja, hoe zal ik dit bericht besluiten? Met 'kop op' en 'pluk de dag?
Of (gewoon) met 'tot spoedig ziens en horens...'

-X-

Uiteraard zijn alle reacties, zowel op- en aanmerkingen, tips, bijval en/of herkenning van harte welkom :-)

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature