Komkommernieuws en kliekjesdag

24 april 2016
Soms zit het mee en soms zit het tegen en momenteel is het zo'n laatste soms...

Hoezo?
Ik zit sinds een maand of twee, drie in de lappenmand (qua gezondheid). No big deal, maar toch. Daarenboven stopte ik vier weken geleden met roken en hoewel ik over het geheel genomen de voordelen ondervind, overheerst vooral (en nog steeds) het blijkbaar onvermijdelijke pest-humeur. (Ik ben plaatsvervangend opgelucht dat ik niet met iemand anders samenwoon :-)). En als klap op de vuurpijl ontstond er een paar dagen geleden een kloppende verdikking op mijn verhemelte. Diagnose: kaakontsteking. Eerst een kuurtje met antibioticum en aankomende week een 'reconstructieve' behandeling. Lekker vooruitzicht.
(En dan heb ik het nog niet eens over het weer...).
Kortom: het moreel onder de manschappen is tot een dieptepunt gedaald en probeer dan nog maar eens een luchtig, jolig en/of enthousiast bericht te schrijven.


Daarom vandaag een allegaartje van het niveau prietpraat, maar hopelijk net interessant genoeg om je een paar minuten te boeien.
Daar gaan we...

Afgelopen woensdag lanceerde de fashion/beauty-glossy Vogue een woonspecial onder de naam Vogue Living. Nou ja, de week daarvoor werd het échte (insiders-)feestje (met bubbles en bites) gehouden in de weelderige tuin van conceptstore 10 Corso Como Milano (tijdens de jaarlijkse Salone di Mobile). Wij (de potentiele lezers) konden bij conceptstore X-bank een exemplaar kopen en dan mocht je daar 5 mooie bloemen bij uitzoeken. Als cadeautje.
"Met Vogue Living presenteert Vogue Nederland de allereerste editie van hét sophisticated interieurmagazine met een fashion feel".
We zijn benieuwd...


Dan de Sofacompany. Enige tijd geleden deed ik een vergelijkend warenonderzoek naar 'de betaalbare bank' en in die test ontbraken de banken van de Sofacompany. Naar nu blijkt onterecht. Van oorsprong een webshop, heeft dit bedrijf sinds enige tijd ook een fysieke (tijdelijke) shop op de Overtoom in Amsterdam. Neergestreken zonder veel tam tam en ook de winkel valt niet direct in de categorie 'hotspots', maar hé, het gaat tenslotte om de meubels. Dus ben je op zoek naar een fauteuil, poef, stool of bank in een Scandinavische, retro stijl kijk dan (ook) eens bij Sofacompany.


Gevonden op Marktplaats Salon sluit eind april haar deuren. Onder de kop 'brutalisme, How to Wow en nu of nooit' schreef ik half november over de Pop Up shop van Julien Rademaker op het KNSM-eiland in Amsterdam. Was de verwachting dat de winkel zo'n 6 weken al Rademakers Marktplaats-trouvailles zou verkopen, is dit ondertussen een kleine 6 maanden geworden.
Maar nu is het toch écht einde oefening, dus spoed je naar Amsterdam-Oost. Extra interessant want het is SALE!


Tot slot wat (broodnodige) groene inspiratie. "Ervaar de mysterieuze, wonderlijke wereld van The Green Gallery. Het beeldschone online inspiratiemagazine met bloemen en planten als muze voor de liefhebbers van kunst, eten, mode, interieur, design en trends. Laat je inspireren door de oneindige schoonheid van de natuur". Tot zover een citaat van de (ietwat onbescheiden) website itself.
Hou je van artistieke foto's, fraaie combinaties en creatieve beeldverslagen met bloemen en planten als leidraad? Ik wel en daarom zette ik prompt de site bij mijn favorieten. Elke keer als ik een 'groene stroomstoot' of een opti-boost nodig heb, hoef ik maar te klikken.
En zoals je eerder las, is die behoefte op dit moment aan orde van de dag.

Trendstory 'de anemoon'. Foto: BC Koo voor Voque Korea (via The Green Gallery).
Lancering (vorig jaar juni) van The Green Gallery-website in de Rijks galerij. Foto: The Green Gallery.

Het zal toch wel weer over gaan?


-X-


(Ik ben veel liever het zonnetje in huis...).

Alle foto's: roomservice13.nl (tenzij anders vermeld).
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature