florale hoogstandjes

13 april 2016
Noem ze gerust busy bees (om in het thema te blijven), want de heren hebben een paar drukke weken achter de rug. Florian en Ueli waren betrokken bij The Plant Agency*, de H&M Conscious Exclusive Event, het Eye Filmgala, de heropening van het vernieuwde winkelcentrum Gelderlandplein, cureerden de tentoonstelling in het Cromhouthuis* én zij openden afgelopen vrijdag en passant een nieuwe Shop for a Week.

Dinsdag keek ik mijn ogen uit in de florale wonderwereld van The Wunderkammer bij de verkooptentoonstelling 'Jewels of Nature'.


Juwelen uit de natuur
Twee keer per jaar doet het team van The Wunderkammer, onder de bezielende leiding van meester-bloemisten Florian Seyd en Ueli Signer er alles aan om een unieke sfeer te creëren met bloemen en planten. Vond de vorige editie van de Shop for a Week plaats in Hotel Droog, dit keer is gekozen voor een winkelpand in de Van Baerlestraat. Dacht ik dat de vorige vertoning niet te evenaren zou zijn, blijken de heren in 'Jewels of Nature' zichzelf (weer) te hebben overtroffen.

Wat is er zoal te zien? De lente-uitvoering van de halfjaarlijkse pop-up staat vol met pareltjes voor je interieur en bijzondere naturalistische schatten. Jewels of Nature is geïnspireerd op de vele reizen van het creatieve duo en bejubelt de schoonheid van de natuur. De mooiste (exotische) planten en orchideeën, tropische bloemen, schelpen gemonteerd in decoratieve objecten, stolpen met schelpdieren, mineralen en opgezette papegaai-soortigen en andere gevleugelden, vlinders en insecten en dat alles in een sprookjesachtige decor waar de wanden zijn geschilderd in een prachtige petrol kleur. Subtiel wordt de blauw/groene kleur gecombineerd met behang (met Koi-karpers), een kamerscherm en potten en vazen in een olievlek-achtige (iriserende) tint. Juist de samenvoeging van die beide structuren of texturen (of hoe noem je dat?) is geweldig.


Superlatieven
Zoals je kunt lezen ontkom ik (wederom) niet aan superlatieven. Mijn enthousiasme kent (weer eens) geen grenzen en wellicht ga je nog denken dat ik lijd aan een of andere hyper-aandoening. Of denk je dat ik (geldelijk) gewin heb of krijg bij het hier beschreven visuele spektakel.
Niets van dat alles! Ik ben oprecht als ik zeg dat het bonte schouwspel mij heel erg blij maakt...


-X-


Jij kunt nog tot en met zondag terecht bij Jewels of Nature. En ik weet het zeker: jij ben na afloop van je bezoek net zo geestdriftig...

Jewels of Nature
Van Baerlestraat 41
tot en met 17 april van 11.00 tot 18.00 uur.

* Later meer over zowel The Plant Agency als het Cromhouthuis.Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature