Off they go bij CrowdyHouse

10 maart 2016
'Lanceerplatform' CrowdyHouse live in De Hallen: dat is opzienbarend.
Waarom? Ik vertel het je in dit verslag.


"Financiering door de menigte"
In 2013 begonnen als crowdfundingsplatform* voor interieur- en lifestyleproducten, is CrowdyHouse uitgegroeid tot veel meer dan dat. Oprichters Mark Studholme en Suzan Claesen vertellen in Marketing Tribune: "We merkten al snel dat er ook behoefte was aan een permanent verkoopkanaal". Aangesloten designers krijgen bij CrowdyHouse een online etalage. "Wij zorgen voor veilige betaalmethoden, de klantenservice en de bezorging. Ook de PR en promotie zijn bij CrowdyHouse in goede handen".
Niets dan voordelen voor startende ontwerpers. Geen torenhoge commissies, onzekerheid over de vraag naar hun producten en fabricage-risico's. 1 + 1 = 3.
Bij lanceerinrichting  CrowdyHouse vinden (jonge) ontwerpers een kicksstart voor hun bedenksels: via de CrowdyHouse-site: in de webshop. Tót afgelopen weekend: een offline designmarkt in het industriële Hallen-complex in Amsterdam.
Een uitstekend decor voor de vaak verrassende ontwerpen.


Geen sjaalbreiers
In het eerder aangehaalde interview zegt initiatiefnemer Claesen over het niveau van de aangesloten designers: "bij ons platform geen sjaalbreiers. Veel designers zeggen: een platform als Etsy is leuk, maar daar passen mijn producten niet tussen. Het zijn designers die serieus genomen willen worden. (...) De kwaliteit van de producten moet hoog zijn en de producten moeten online verkoopbaar zijn".

Terug naar de Offline markt in De Hallen, waar een bescheiden selectie ontwerpers acte de présence gaven. Een kleine greep uit de (echt) enorme groep van aangesloten designers. Een internationaal gezelschap ook.
Op de markt bleek dat veel van de woonaccessoires en lifestyle-producten zelf geproduceerd worden, getuige de diverse gereedschappen én installaties die her en der te zien waren. Vaak puur ambachtelijk gemaakt en dat is altijd mooi om te zien.


Favorites of your editor
Zoals je ziet weer veel keramiek. Mijn (voor)liefde voor het edele pottenbakkerswerk steek ik niet onder stoelen of banken. Neem de vazen van Krafla (zie hierboven). Juist één bloem of een mooi sierblad maken van deze vaas een plaatje in je interieur (en nog voordelig ook, met maar één bloem :-) ).
Of wat dacht je van Vase #1 van Gert Jan Soepenberg (Atelier GertJan). De architectonische vaas (foto 11 en 12) is gemaakt van beton en geïnspireerd op het Palácio de Alvorada van architect Oscar Niemeyer (Brasília, Brazilië 1958, red.).
Mooi!
Ook het werk van Amber Rep (Atelier Am) verdient vermelding. Met een zelfontwikkelde, zeer arbeidsintensieve techniek maakt zij van porselein bijzondere, exclusieve en unieke producten. De serie tafelgoed onder de toepasselijke naam 'one of a kind porcelain' is hebberig makend. (Zie foto 1 en 2).Voor herhaling vatbaar, zou ik zeggen. (Maar wie ben ik...)
Gezien het grote aantal bezoekers van de markt, zal het vast niet bij deze ene keer blijven.

Tip: ga eens op bezoek op de site.

Maar pas op, designliefhebbers.
(Hier volgt een waarschuwing...)
Kijken is kopen!

-X-

Fijn, het is vandaag (en de zon schijnt...)!

Een crowdfundingplatform biedt verschillende projecten aan waaruit particuliere 'investeerders' kunnen kiezen. Zo bepaalt het aantal geinteresserde mensen welke producten (of diensten) geloofwaardig genoeg zijn om erin te investeren, zodat deze zich verder kunnen ontwikkelen.

1 en 2, Atelier Am (Amber Rep); 3, Benjamin Spoth; 4 en 5, Jasmin Djerzic;  8 en 9, Studio Lorier (Sander Lorier); 10, cre8.nl; 11 en 12, Atelier Gertjan (Gert Jan Soepenberg) en 13, Pascal Smelik.

Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature