En vogue

27 maart 2016
"Wat denk je ervan", vroeg ik mijn metgezel, "zal ik het gewoon doen"?
We liepen samen langs alle uitgestalde presentaties in de klaslokalen: mijn nichtje vanwege 'good old times' sake' als voormalig student (M., waarvan ik altijd denk dat zij eeuwig 25 blijft...) en ik als oprecht geïnteresseerde in een creatieve opleiding. Plaats (en datum) van handeling: de open dag van Akademie Vogue op 12 maart jongstleden.
#latergram...


Akademie Vogue
Afgelopen januari schreef ik over mijn bezoek aan Artemis (Hogeschool voor styling). Twee maanden later schuifel ik, net als toen, langs enthousiaste leerlingen die hun kunsten vertonen en even zovele betrokken leerkrachten die wervende teksten slaken over het hoe en waarom de aanwezigen toch vooral voor hun opleiding zouden moeten kiezen. Maar nu dus bij Vogue op de Rozengracht.
Ook hier weer veel 'Edel Knip- en Plakwerk'. Impressies, moodboards, video-registraties, maquettes, materiaal-onderzoeken en andere creatieve uitingen. En ook hier: aan bevlogenheid geen gebrek.
Het enige verschil: bij Vogue kun je heel goed deeltijd én modulair studeren.


Wankelmoedig
Zal ik wel of zal ik niet? Altijd lastig. Ik ben een hinkelaar, niet op twee, maar op wel tien gedachten. Waarom zou ik? Pas ik nog wel in een schools systeem? Wil ik wel 'beoordeeld' worden?
Wil ik, of wát wil ik bewijzen? En aan wie?
Twijfel.
Maar het blijft trekken: een opleiding Interieurstyling. Nog steeds. Ik zou wel creatief uitgedaagd willen worden. Zou ik buiten mijn comfortabele lijntjes kunnen denken? En zou zo'n ruimere blik wat opleveren (voor mijn blog)?  Ik ben niet uit op een nieuwe carrière als interieurontwerper, maar wat zou het leuk zijn om mensen te (kunnen) adviseren. Gewoon voor de lol. Omdat het mijn passie is. Omdat ik ervan overtuigd ben dat een harmonieuze leefomgeving essentieel is voor iemands welbevinden. Omdat ik ervan hou mij met mooiheid te omringen.
En dat gun ik anderen ook...


Ik ben er nog niet uit...
Gelukkig heb ik nog even: de sluitdatum voor inschrijving is 1 augustus.

Eerst verhuizen...
(Nog twee maanden.)


-X-


Als het weer niet meezit,
zorg dan voor een goede bui...


Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature