To jump the gun

2 februari 2016
Vooruitlopen op zaken of, zoals de Engelsen zeggen, to jump the gun (vóór het schot uit de startblokken zijn). Dat is, zeg maar gerust, the story of my life. En dan niet alleen bij triviale aangelegenheden zoals het onderhavige, maar ook en vooral in het algemeen. Niet zo'n beste eigenschap. Of je zou het al kordaat of daadkrachtig moeten noemen. Bij zo'n betiteling spreek je van een (kern)kwaliteit. Maar, zoals je wellicht weet van je zoveelste training: een kwaliteit wordt al snel een valkuil.
Zoals bij mij: ik ben  vaak té snel.

Koekjes....

Zoals ook in dit geval
Hoezo? Nou, ik zal het je uitleggen.
Ik zit volop in de huizen-aan-en-verkoop-perikelen (hierhier en hier). De 'onderhandelingen' over mijn te verkopen huis bereiken deze week hun apotheose met het ondertekenen van het voorlopig koopcontract. Als alles goed gaat, tenminste. Vervolgens heeft de andere partij nog drie, voor mij onzekere, bedenk-dagen.
En geheel en al tegen de raadgevingen van mijn financieel adviseur in (eerst verkopen, dán kopen), heb ik al wel een handtekening gezet onder het koopcontract van mijn nieuwe stulp.
Dom, dom, dom zegt mijn hypotheker. Jazeker...., want er kan nog van alles fout gaan. En dan beschrijft hij, in de wieg gelegd als geboren doemdenker, allerlei rampscenario's. Zoals de 3de wereldoorlog, een Beurskrach, watersnoodramp of erger. Om er vervolgens fijntjes op te wijzen dat hij (door mij) wordt ingehuurd om mij voor financiële misstappen te behoeden (lekker dan...).
Niet zo'n slimme actie van mij. En over to jump the gun gesproken...

Kloekmoedig 
Maar, gesteund door mijn altijd optimistische makelaar Brigitte, hou ik de moed er in. Help ik het beste te hopen. Lach ik mijn onzekerheid weg en zoek ik vooral veel afleiding (window-shoppen). Het zal heus wel goed komen. Toch...? :-(. En we hebben nog vier maanden de tijd mocht - én onverhoopt - deze transactie niet tot het gewenste resultaat leiden (namelijk tot verkoop). Say it again, Brigitte, please? "Ja, het komt goed".
Dus fingers crossed en we gaan uit van het positieve.


(Geen) pas op de plaats
Het complexe geheel van financieel notariële transacties is allesbehalve in kannen en kruiken en dan zou je een pas op de plaats verwachten. Nee hoor, niet bij ondergetekende. Die - zoals ik hierboven al schetste - holt door. Loopt vooruit op zaken, want die heeft de complete (doch bescheiden) 63 m² van het nieuwe optrekje al volledig ingericht. Op papier, wel te verstaan, want de sleutel komt pas begin juni. En in mijn hoofd. In gedachten weet ik precies hoe mijn nieuwe paleisje er uit moet gaan zien. Scheur ik uit stapels woonbladen inspirerende plaatjes om een moodboard te maken. En ja, ik weet het. Dat scheuren, knippen en plakken is hopeloos ouderwets.Stemmingsbord
Daarvoor heb je tegenwoordig allerlei handige Apps. Maar ik heb geen zin om mij eerst door een hoop digi-techniek te ploeteren, voordat ik daadwerkelijk een moodboard kan maken. Daarom houd ik het maar op Pinterest.
Ook ik heb een Pinterest account mét, sinds kort, een speciaal bord voor inspirerende foto's ten behoeve van mijn nieuwe bedoening. (Nieuwsgierig? Klik hier). Ik zoek op #colorful #eclectic #modern (anders krijg ik ook landelijke interieurs en als ik ergens een hekel aan heb...) #livingroom. Bekijk je mijn bord, dan is het thema 'kleurrijk' (nog) ver te zoeken. Ik blijk toch vaak voor zwart/wit te kiezen, dus veilig, maar saai.

Pinterest. Herkomst foto onbekend.

Home of Louise Olsen and Stephen Ormandy of @Rachelle Lawson. Designs.
Photo - Sean Fennessy, production – Lucy Feagins / The Design Files.

De komende weken zal ik regelmatig berichten over het algehele én allesbeheersende proces van visualiseren en creëren van mijn nieuwe stekkie.
Allemaal veulste voorbarig, ik weet het.
Maar wel heel fijn, dat dromen en verbeelden.


-X-


Net als vakantie-voorpret...

Alle foto's: roomservice13.nl (tenzij anders vermeld).
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature