The continuing story: Design Icons

16 februari 2016
Zoals beloofd vandaag het vervolg van mijn verslag van Design Icons (voor het eerste deel, klik hier).

Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. De ruige, industriële Kromhouthal in Amsterdam-Noord packjammed met begerenswaardige vintage designklassiekers. De ene stoel nog mooier dan de andere, banken om smoorverliefd op te worden, begerenswaardige (koffie)tafels en lampen to die for (en da's weer een beetje overdreven...).

Neo Antic

Novac Vintage

Design Icons en Retrostart
De portal-site Retrostart organiseerde voor de vierde keer deze, voor Nederlandse begrippen unieke verkoop-tentoonstellingJob well done, dat moet gezegd, maar wat is Retrostart eigenlijk? Ik leg het je uit.

Stel. Even als voorbeeld. Stel je voor dat je al jaren op zoek bent naar een kastje van Louis van Teeffelen (je oma had er één en je wilt down memory lane). Stop met zoeken, want je hoeft alleen de naam van deze Nederlandse ontwerper in te tikken et voilà, kies maar uit! Met één muisklik krijg je alles te zien wat er op dat moment op de markt is van deze designer. Hoe simpel is dat?
Ander voorbeeld: persoonlijk ben ik nogal gecharmeerd van de lampen van Poul Henningsen (voor Louis Poulsen). Een beetje voor de hand liggende keus en niet erg origineel (want heel populair in vintage interieurs, maar dat terzijde).
Op de site van Retrostart poppen zo'n twintig beschikbare modelletjes op, dus mijn zoektocht eindigt hier. Bij Retrostart. Kan ik nog prijzen vergelijken ook.

Royal Crown

De gele etalage

Smol Classics

Not everybody's taste
Vond ik alles even mooi? Nee, natuurlijk niet. Ik hou bijvoorbeeld niet van Memphis. Alles uit de jaren 80: la maar zitten. Nooit mooi gevonden. Ook de chique, glamerous vintage stijl (vaak Zuid-Europees) is not to my taste. Doe maar gewoon en we houden het op eenvoudige lijnen, natuurlijk materiaal-gebruik en simpele constructies en dat is typisch iets voor Noords design. Wat mj betreft blijven we (qua vintage design) dicht bij huis.

Artifort
XXeme
Tussen Cor & Kitsch

En hiermee zijn wij aan het einde gekomen van mijn (beeld)verhaal over de meubels bij Design Icons (er volgt nog een impressie van alle wannahave woonaccessoires op de beurs).
Maar chauvinistisch als ik ben krijg je nog twee foto's van Van Ons. Je weet wel, die sympathieke vintage design-shop bij mij om de hoek.

Eigen buurt eerst... :-)


-X-


Fijn, het is vandaag!

Van Ons

Alle foto's: roomservice13.nl

Een fijn stukje StreetArt op de muur van de Kromhouthal. Pipsqeak
Post Comment
Een reactie posten

Dank voor je reactie! (thank you for your thoughts)

Auto Post Signature

Auto Post  Signature