Pottery perfection

12 februari 2016
Begin van de week beloofde ik terug te komen op ShowUp, de trade-show voor inkopers in de interieur-, cadeau- en kids-branche.
Vandaag doen we een keramiek-special

Ik heb het nooit onder stoelen en banken gestoken: ik heb een zwak voor aardewerk. En ik ben zeker niet de enige. Pottery is hot!

Fou de Feu

Aardse fascinatie
Wist je dat de BBC eind vorig jaar een afvalrace uitzond (á la het succesvolle The Great Britisch Bake Off) met amateur-pottenbakkers in de hoofdrol? De winnaar mocht zich na afloop British Top Potter noemen. (The Great Pottery Thrown Down, klik hier voor meer informatie).
De tv-show onderstreepte eens te meer hoeveel verschillende skills een pottenbakker nodig heeft en met welke technische (werk)processen een keramist rekening dient te houden.
Kijk mee naar het ambachtelijk vervaardigd porselein en steengoed bij ShowUp (of zal ik zeggen, steengoed porselein?).


2 x Fou de Feu

Veel vakmanschap
ook bij ShowUp. Ik was bijzonder gecharmeerd van het werk van de Belgische Veerle van Overloop van Fou de Feu. Het witte porselein in combinatie met subtiel koper: prachtig!
Van een andere orde is het werk van Olav Slingerland. In China verdiepte hij zich in de traditionele keramiek-productie en dat resulteerde in wOrk. Verfijnde bekertjes/vaasjes die in verschillende kleuren zijn opgebouwd, wat een heel apart effect geeft.

wOrk

Fragile and tactile
Het werk van Elke van den Berg is altijd goed voor applaus. Elke heeft haar strepen inmiddels wel verdiend. Theepotten, karaffen, servies, lampen en zelfs klokken van keramiek, versierd met minimalistische, vaak op de natuur geïnspireerde decoraties. Tijdens ShowUp kwam zij met een beeldschoon nieuw ontwerp: Pin Bar. Een keramieke (ja, hoe noem je zoiets?) richel waar je kaarten, foto's en tekeningen aan kunt hangen en ook nog wat spulletjes op kunt zetten.
Ook het werk van Nina Sajet verdient vermelding. Haar serie 'Blue Harvest' is (ook) overduidelijk op de natuur geïnspireerd.

2 x Studio Elke van den Berg

Nina Sajet

Serax
Hoewel niet ambachtelijk, zet ik graag het van oorsprong Belgische, als bloempotten-groothandel opgerichte Serax in het zonnetje. Inmiddels niet meer weg te denken uit de woon-branche, telt de collectie vandaag de dag meer dan 4000 woonaccessoires. Van origineel glaswerk en elegante serviezen tot sfeervolle objecten en eigentijds klein-meubilair.
De met een charmant Zuid-Nederlands accent sprekende sales-representative in de Serax-stand benadrukte dat ik zeker eens de showroom in Antwerpen zou moeten bezoeken. Een uitnodiging die ik maar al te graag aanneem. Wordt vervolgd...

Serax, de nieuwe 'Terres de Rêves' collection

Serax, Fish&Fish by Paola Navone

Share, like and win
Leuke bijkomstigheid van een bezoek aan ShowUp zijn de goodie bags die voor de toegesnelde pers en social influencers (bloggers) klaar staan. Veel folders met productinformatie en visitekaartjes, maar ook kleine, leuke hebbedingetjes. De zeepjes, thee, sleutelhangers, (verrukkelijke) chocolade et cetera vinden doorgaans hun weg naar familie en vrienden, maar dit in Marokko handgemaakte beursje van MaiQ ga ik verloten onder Facebook likers en delers. De van cactuszijde (de natuurlijke vezel van de agave) en leer gemaakte porto heeft een winkelwaarde van € 45,-, dus alleszins de 'moeite' waard om te winnen, lijkt mij.
(Volgende week maak ik de winnaar bekend).
-X-


Have a nice day!

PS: uit-tip voor vintage-lovers! Dit weekend in de Kromhouthal in Amsterdam Noord: Design Icons.
Lees zondag mijn verslag van dit evenement!

Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature