Een magneet voor je date...

10 februari 2016
"Ben jij er ook klaar mee om je eigen Valentijn te zijn? Geef je dan op voor deze workshop (3,5 uur plus handige werkmap, red.) en laat dit de laatste Valentijnsdag zijn dat je voor je eigen bloemen moet zorgen"!

Aldus Bernadette en Ellen. Beroep: coaches van 'Word een magneet voor je date'. (Echt waar; niet verzonnen).

Bij dit soort kretologie word ik altijd een beetje lacherig. Want serieus, een magneet voor je date; hoe bedenk je het? Een typisch gevalletje van - waarschijnlijk heel goedbedoelde - wildgroei in de ZZP-branche. Ik ga me ook maar coach noemen (ik heb er tenslotte de papieren voor). Alleen nog een goeie leus. Coach van 'Vind je het link, zo'n bink'? Coach van 'Word je ook zo moe van een rendez-vous'? Of 'Een avontuurlijk zaakje, zo'n afspraakje'. Rijm er maar lekker op los. Succes verzekerd, want er is altijd wel iemand die zich aangesproken voelt.


Een beetje sneu
Maar goed. Waar wilde ik het over hebben? Valentijnsdag. Ik heb nog nooit iets gekregen voor Valentijn. Geen bloemige ruiker, sexy ondergoed of luxe snoeperijen. Sterker nog: nimmer ontving ik een Valentijnskaart (en dat is toch wel het minste). Terwijl ik mij toch niet onbemind weet. Een van de (weinige) zekerheden in mijn leven: er wordt van mij gehouden. Maar mijn aanhang is van het nuchtere soort. Doe maar gewoon en dat soort dingen.

De toon van dit bericht is een beetje onverschillig (of is het cynisch :-)), maar stiekem hoop ik natuurlijk toch elke keer weer op een kleine attentie. Liefst van een geheime aanbidder. Hoe spannend zou dát zijn?
Maar helaas.


Verwachtingen
Even wat onderzoek. Van de ruim duizend ondervraagde Nederlanders zegt een groot deel van de mannen liever seks dan een (zelf gekookt) romantisch etentje of een hand gebreide trui te krijgen. Helaas voor hen gaat the misses daar niet in mee: 95 procent van de vrouwen acht de kans op dampende Valentijns-gemeenschap niet groter dan normaal. De helft van vrijgezel-Nederland schijnt op of rondom Valentijn hard naar rechts te gaan swipen op Tinder, hopend op een wanhopige last-minute date. En uit doorgaans (redelijk) betrouwbare bron weet ik dat online-datingsites meer activiteit ervaren in de periode rondom Valentijnsdag. Er melden zich meer nieuwe leden aan en er worden onderling meer berichten verstuurd.


'Commerciële onzin' of 'nietszeggend' meent de helft van de mannen, terwijl zij dus wel - extra? - bedpret verwachten (maar volgens mij hebben mannen voor de vleselijke daad geen speciale aanleiding nodig. Die hoop is er altijd). Vrouwen daarentegen hechten iets meer waarde aan het fenomeen Valentijnsdag en zij laten zich die dag met alle liefde verwennen.

En ik? Ik hou mezelf maar voor dat één speciale dag voor romantici net zo onzinnig is als denken dat je maar één keer per jaar ouder wordt....

En nee, dit is geen verholen oproep :-)


-X-


Of zal ik gaan daten?
Spannend...!
Misschien moet ik daar eens een blog aan weiden. (Mijn) dating-angst...
(Dus wordt vervolgd!)

Foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature