Peepshow

22 januari 2016
Een flinke dosis vintage (mid-century kasten, spiegel, witte poef en eetkamer-stoelen), Dutch Design (Gelderland-bank van Henk Vos, stoel van Jan de Bouvrie en de koraalvaas van Norman Trapman), Internationaal Design (Eileen Gray tafeltje, Eames stoel), kunst en accessoires (waaronder 'speelgoed' van Arne Jacobsen en Fins en Nederlandse glaswerk, deels afkomstig van de Kringloop of rommelmarkt): ziehier mijn nederige stulp.

kijken, kijken, (niet) kopen?

Waar jij je, bij gelegenheid, misschien opgelaten voelt als je ergens steels een blik naar binnen werpt: in dit geval is gêne echt niet nodig. Vandaag mag je (schaamteloos) 'peepen' in mijn jaren 30-huisje.


Komt dat zien!
Vanwaar deze fotoreportage? Van de week schreef ik al over mijn verhuis-perikelen. En om dat verhuizen überhaupt mogelijk te maken, moet mijn huidige woning natuurlijk eerst worden verkocht. Wij - mijn makelaar Brigitte en ik - verwachten daar geen enkel probleem, want er is al de nodige interesse. Ik heb zelfs al kijkers gehad én twee biedingen (wat een luxe...), terwijl de advertentie nog niet eens op Funda staat. Dus speciaal voor jou een preview!


Verkoopstyling
De beelden zijn gemaakt door fotograaf Ada Nieuwendijk. Ik had natuurlijk zelf kiekjes kunnen maken, maar het is van groot belang dat een woning op professionele wijze wordt gepresenteerd. En goede foto's zijn daar een integraal en essentieel onderdeel van. Naar mijn mening heeft Ada prima werk geleverd en uitstekend in beeld gebracht wat een potentiele koper kan verwachten. Dat is deels ook mijn verdienste (al zeg ik het zelf), want, zonder mij op de borst te willen kloppen, mijn appartement ziet er ook best wel (...) leuk uit. (Toch?). Voor de gelegenheid ook heel opgeruimd en fris ruikend. (En nee, ik heb geen appeltaart gebakken). Spik en Span. En dat is in sommige gevallen wel anders, getuige het bestaansrecht van een programma als "TV-Makelaar' (wat je daar soms ziet?). Ook niet voor niks: de professie 'vastgoed-stylist' heeft de laatste decennia een grote vlucht genomen. Dependentia Fundae
Herken jij de verschijnselen? Ben jij Funda-verslaafd? Maar ze zijn er, hoor! Want wist jij dat de huizen-verkoopsite 22 miljoen keer per maand wordt bezocht, terwijl er in dezelfde periode 'maar' 12.000 huizen worden verkocht? (Bron: NRCq. Op de site een check of je verslaafd bent, ja of nee. Ook leuk: foto's van verkoop-styling-bloopers. Oftewel: hoe het niet moet...).

Frank is fantastisch
Onder collega (interieur-)bloggers is de Zweedse makelaar Fantastic Frank behoorlijk populair. Veelvuldig verschijnen er op woon-blogs foto's van interieurs overgenomen van Fantastic Frank. "We are Stockholm and Berlin's most talked about real estate agency". En dat is niet ten onrechte (dat er zoveel over wordt gesproken) en dus ook niet alleen in Stockholm en Berlijn. De woningen die door deze makelaar worden aangeboden zijn allemaal tot in de puntjes gestyled. (Begrijpelijk) in de Scandinavische stijl en daar moet je dan natuurlijk wel van houden. Stuk voor stuk pareltjes in vaak prachtige panden, waar ik stante pede in zou kunnen trekken. Met een klein koffertje persoonlijke spullen, is zo'n appartement in no time a house like home.
De prijzen van de huizen zijn in Zweedse Kronen en dat is maar goed ook (want dat wil je waarschijnlijk niet weten....). Wel goed om inspiratie op te doen voor je eigen huis. Kijk maar eens.


Het voelt best een beetje naakt, zo'n reportage over mijn eigen bedoeninkje.

Maar ja, dat kan niet anders. Het is tenslotte een Peepshow :-)


-X-

En nu 'verplicht' naar de bios: er komen weer kijkers.... (Fingers crossed!)

Foto's: Ada Nieuwendijk
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature