Een groentje?

14 januari 2016
"Als je van de natuur houdt, blijf dan in de stad wonen".

Deze, nogal bijgoocheme opmerking komt uit de mond van de Vlaamse schrijver Marc Callewaert en in feite heeft hij natuurlijk gelijk. Menselijke interventie in de natuur pakt niet altijd even goed uit (en dat is een understatement). Maar daarmee hoef je je de natuur niet te ontzeggen. Integendeel. Haal die natuur gewoon in huis. Superhip ook.

Een groentje in groen?
Groen doen is al langer belangrijk. En Instagram en Pinterest staan vol met foto's van vetplantjes en cactussen, de meeste van ons hebben wel een plant hangen en interieurmagazines toveren woonkamers om tot urban jungles. Ben je niet zo heel goed in verzorging in het algemeen en van groen in het bijzonder, dan hoef je die plantentrend niet per se heel letterlijk te nemen. De planten-hype kent namelijk vele verschijningsvormen. 

(3x) Prachtig (handgeschilderd) behang van Snijder & Co. Foto's: Snijder & Co.

Bloemetjesbehang
Al een tijdje op de planning: een blogbericht over behang (maar dat komt er steeds niet van). Behang is namelijk weer helemaal terug. Na een tijdperk met glad-gestucte, monochrome muren, is het nu behang dat floreert. Letterlijk. Met rijke flora en fauna prints. Laat zien wie je bent en maak een groots gebaar. Kies voor een bloemetjesbehang en je hebt een interieur dat helemaal on-trend is.
Neem dit handgeschilderd behang van Snijder & Co.  Zo mooi. Ik ga voor het eerste voorbeeld; die met de vogeltjes. Direct bij binnenkomst (in de hal) van mijn nieuwe appartement een muurtje met zo'n vrolijk-stemmend tafereel. Zie je het voor je? Ik wel. En dan met een van deze kastjes tegen de behangen muur.

(2x) Steltloper van K Sudio. Foto's: K Studio

Steltlopers
Kijk nou wat een curieuze kastjes. Spooky en feeëriek tegelijk. Enige tijd geleden liep ik deze kleinoden tegen het lijf. Op de Local Goods Market in het Hallen Complex. Kunstenaar Kien Hertoghs van K Studio dicht haar, van gerecyclede materialen gemaakte kastjes (dus hoe groen wil je het hebben...) menselijke eigenschappen toe. Zo is steltloper Olivia een tikkeltje koket (als je even niet kijkt maakt ze een huppeltje...) en is Dorcas: "een bijzonder gevalletje. Niet helemaal zeker welke kant ze op zal gaan. Ze lijkt een tikje teut, maar is stabieler dan je denkt".
Ik ben tot over mijn oren verliefd, maar voor wie (welk kastje) ik uiteindelijk door de knieën zal gaan, is nog niet helemaal duidelijk. Nog even doorsparen. Maar een beginnetje is er: het geld dat ik kreeg voor mijn verjaardag!
(PS: de laadjes zijn ook heel verrassend bekleed).

Foto: Alexandra Kehayoglou

Zo groen als gras
En wil je nou helemaal all the way qua groentrend? Neem dan een landschap als vloerkleed. Is dat kunstig of niet? Als telg uit een Argentijnse karpetten-familie maakt Alexandra Kehayoglou arty vloerkleden. Alsof je met blote voeten over de Zuid-Amerikaanse pampa's, de uitgestrekte graslanden loopt. Moet een heerlijk gevoel zijn. (ook Dries van Noten heeft Alexandra ontdekt).

(2 x) Mooi wat planten doen

Zelf aan de slag
Je mag dan misschien niet zo goed zijn in het in leven houden van planten, maar dan heb je vast andere (ook waardevolle :-) ) kwaliteiten. Bijvoorbeeld in do it yourselfEen bron van inspiratie (planten-wise) is dan Mooi Wat Planten Doen. Naast inspirerende plaatjes over het toepassen van kamer-groen én verzorgingstips, ook veel knutselarijtjes. Neem bovenstaande onderzetters. (Ik persoonlijk zou een bakje maken i.p.v. onderzetters. Als je die aflakt: mooi om ringen of andere -droge- frutsels in te bewaren).
Of kijk eens naar deze tutorial voor het maken van plant-afdrukken. Op de site van VT Wonen een idee voor botanische wanddecoraties.
Nou, nog eentje dan: gewoon ouderwets mooie bloemen of planten drogen. In een doorzichtig lijstje ben je helemaal bij.


-X-


Maar zeg eens: heb jij groene vingers?

Bronnen: Perscentrum Wonen, The Green Gallery, Mooi wat planten doen,
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature