Doen alsof je thuis bent...

24 januari 2016
Ik voorspelde het in mijn blogbericht met de (baldadige) titel, 'Ikea: eat your heart out' en het is bewaarheid geworden. Met de opening van een fysieke winkel op de Overtoom in Amsterdam is het Britse meubelmerk MADE.COM een serieuze bedreiging voor de Zweedse meubelgigant.

Tenminste?
Of je het zo simpel kunt stellen is de vraag. Misschien is deze uitspraak toch nét iets te kort door de bocht.
Wil je weten waarom? Lees dan verder.First things first
Laat ik bij het begin beginnen. Het 'nieuwe' meubelmerk MADE.COM opende afgelopen donderdag in Amsterdam haar eerste fysieke winkel buiten de UK. Dat is goed nieuws, want het aanbod van MADE.COM is - getuige de website - heel veelbelovend. Maar om nu alleen op de website af te gaan? Ik wil - voordat ik tot aanschaf overga  - in een bank hangen en de bekledingsstof voelen. Proef-loungen in een van de fauteuils. Zitten op een eetkamerstoel om in te schatten of ik daar een avondje op door kan zakken. Proef-liggen op dat leuke bed. Van een bepaalde kast, tafel of bureau de houtsoort bepotelen, de laatjes uitschuiven en de klepjes openen. Uitproberen dus. En sinds donderdag kan dat.
Dacht ik.

Jong en trendy
Want ben ik onverdeeld enthousiast? (En je wilt een eerlijk antwoord, toch?) Dan zeg ik: nee, ik ben niet voor de hele 100% geestdriftig. Want wat is het geval?
Één ding is klip en klaar: MADE.COM heeft hippe, trendy meubelen en dat ook nog eens voor een hele schappelijk prijs. Zeg maar gerust low-budget. Stuk voor stuk wannahaves. Zet een vrachtwagentje voor de deur en ik weet hem binnen no time vol te laden. Alles past perfect in een hip(ster), Scandinavisch, vintage-achtig interieur. (Bijvoorbeeld in zoiets als dat van mij :-)).
Maar, zoals je weet: ik ben op zoek naar een nieuwe bank, dus laten wij ons daarop concentreren (dat deed ik ook tijdens mijn bezoek).
BounceSpace
De nieuwe showroom op de Overtoom, genaamd BounceSpace, wat letterlijk 'stuiter-ruimte' betekent (?), telt 300 m2 en dat is best groot zou je zeggen. Nou? Laat ik je dit vertellen; dat valt vies tegen. Ook al omdat er één hoek is ingericht als kapsalon (Bubblekid) en een ander deel wordt ingenomen door 'Coffee Roasters' Lot61. (En dat allemaal voor een 'totaal-beleving', denk ik). Op de bovenverdieping ook nog een grote ruimte, maar die is ingericht als creatieve werkplek voor.... (Ja, waarvoor?). En daarmee kom ik precies op mijn bezwaar: er staat maar een vrij kleine selectie (de meest courante modelletjes) van het totale aanbod van MADE.COM in de winkel. Een fractie eigenlijk. Dus uitproberen ho maar. Er staan welgeteld drie banken en natuurlijk nét niet die twee á drie waarin ik geïnteresseerd ben.
Dat je de meubels ter plekke kunt scannen en op kunt slaan in een winkelmandje geloof ik wel. Ik kan mijn bestelling ook doorgeven aan het vriendelijke, doch dromerige personeel. Of zelf onthouden (dat lukt nog wel...). En wat is het alternatief voor het fysiek bevoelen en betasten van mijn ideale bank?
Dat is kijken op de website op één van de twee in de winkel geplaatste laptops.
Ja, dat kan ik thuis ook!
Conclusie van het verhaal?
Voor de aanschaf van een nieuwe bank ga ik toch maar verder kijken.

Dát voor wat betreft een mogelijke korting op een MADE.COM-bank...

Maar ja, dit blog is niet bedoeld om (alleen maar) zoete broodjes te bakken.
Van dat soort blogs zijn er al genoeg :-)

Alle foto's: roomservice13
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature