a nice place, a great space and a happy face

26 januari 2016
Zoiets komt onvoorbereid. Het is mij niet eerder overkomen en nu is het toch gebeurd...
Ik heb op het moment enorm veel last van een schrijversblokGeen idee waar ik over zal schrijven, want mijn brein is volledig gepreoccupeerd. Ik kan even aan niets anders denken dan de verkoop van mijn huis. En mensen (echte schrijvers) die het kunnen weten, geven dan de tip: "als iets je heel erg bezig houdt, laat dát dan het ontwerp van 'gesprek' zijn". (Of, zoals de psychotherapeut zou zeggen: "het probleem benoemen").


Verkoop-klaar
In rap tempo volgen de kijkers elkaar op. Verleden week vier geïnteresseerden, gisteren acht, vandaag een stuk of zes. Alles staat in het teken van 'kijken, kijken en wat mij betreft vooral kopen'. En van een 'verkoop klaar huis'. Dat betekent luchten, sprayen (chemische dennenlucht), verse bloemen, schoon beddengoed en de afwasmachine leeg. Een paar druppeltjes dikke bleek in de afvoerputjes en alle rondslingerende huis-tuin-en-keuken-rommelarijtjes weggemoffeld. Dierbare foto's gaan in een lade; hetzelfde lot treft de bescheurkalender, alsmede de (eventuele) kindertekeningen op de koelkast. Mogelijk storende elementen moeten worden geëlimineerd. Niets mag er op wijzen dat er echte mensen wonen. Niets mag suggesties wekken, aanleiding geven tot vragen, aannames en conclusies.
Dépersonifiëren noem ik het maar even voor het gemak.
"Als je van binnenuit de weg vrij maakt voor verkoop van je huis, dan leidt dat tot succes".
(Heel je vrij)

Bezichtigingsstress
Stress? Ja, stress omdat mijn huis helemaal netjes en tiptop in orde moet zijn. Een opgeruimd en strak huis verkoopt beter en daar heb ik behoorlijk de pest over in. Zó niet leuk! Opruimen en rondlopen in je eigen huis dat zó clean is dat het niet meer voelt als je eigen huis. Zo ontzettend, ongelofelijk netjes. En alle weggeborgen troep is ook nog eens mijn eigen troep, want ik heb geen morsige echtgenoot en/of jonge, Lego- of  Bob de Bouwer-verslaafde en knutsel-grage kinderen.
Vervolgens dien je het pand te verlaten en maar af te wachten op een bericht van de makelaar. (En nu tref ik het, want ik heb een hele leuke én ter zake kundige makelaar). Hoe is de bezichtiging gegaan? Wat vonden 'de mensen' van mijn huis? Waren het van die afkrakers die denken, dat door heel negatief te doen, hun interesse wordt verhuld? Zit tussen al die kijkers een potentiele koper?
Na de stress de spanning. Want spannend is het!"Maak je emotioneel vrij voor de verkoop van je huis".
(- Heel Je Vrij)

Spirituele bijstand
Maar - net als voor alle ongemakken des levens - is er bijstand. Hulp in bange dagen en uit de te verwachten hoek, namelijk uit de spirituele. "Als je van binnenuit de weg vrij maakt voor verkoop van je huis, dan leidt dat tot succes", schrijft Bertine van Heel Je Vrij op haar website. Hoe? Hoe maak ik mijn binnenste weg vrij? Blijkbaar moeten eerst mijn onbewuste gedachten over mijn huis worden opgeruimd.

Nee, hé!
Ik ben net klaar met opruimen....


-X-


Hopelijk weet ik donderdag meer
(en komt ook de inspiratie weer terug...).

Bij de foto's
Ter verluchtiging van mijn relaas zie je foto's van het huis van de Britse Ilse Crawford (je weet wel, de ontwerper van de Sinnerlig-collectie van Ikea). Crawford weet precies waar ik het over heb, want zij heeft recentelijk dit huis verkocht. Wel van een andere orde, want deze stulp werd aangeboden op de site van real estate agency The Modern House. Heb je minder dan een miljoen (Engelse Pond) te besteden?
Kijk dan maar niet op de site...

Foto's: The Modern House

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature