What I see is what you get (no. 2)

3 december 2015
Ondanks het feit dat mijn periodieke 'wat-mij-opviel-in-het-design-nieuws'-rubriek niet zo goed loopt (ik krijg beduidend minder hits op deze nieuwsflitsen), blijf ik je toch bestoken. Want het motto van mijn blog is tenslotte: I share what I see and like. Dus of je het nu leuk vindt of niet :-), ik ben de blog-boss.

(A grey lady with an attitude...)


Midcentury Modern in kruissteek
Ik persoonlijk (...) zou ze allemaal willen bezitten (letterlijk en figuurlijk): iconische design-stoelen. Maar aangezien mijn appartement slechts 57 m² meet, is dat ondoenlijk (nog afgezien van de vraag of ik me dat zou kunnen veroorloven). Om toch enigszins aan mijn trekken te komen verzamel ik miniatuur-versies. Maar het kan ook anders. De Canadese Cheryl McKinnon maakte van een aantal design-klassieker een kruissteek-patroon. Te koop in haar Etsy-shop.

Niet geschikt voor jonge kijkers
De Zuid-Afrikaanse fotograaf Mariel Clayton beschrijft zichzelf als een kunstenaar met een subversief gevoel voor humor. Een dwarse tante, dus. Met Barbiepoppen en Japanse miniatuurtjes creëert Clayton gedetailleerde, edgy diorama's, die zij vervolgens fotografeert en verkoopt via haar website. Niet onder de indruk van het getoonde? Hier een 'onschuldige' foto; op de site de 18+ versies.

'Biology'

Persoonlijke beeldcollecties
Insiders weten dat ik een tijdje een fotoreportage maakte met de (werk)titel 'paint on the pavement'. In binnen- en buitenland fotografeerde ik (je raadt het al) onbedoeld gemorste verf op de straat. Vanwege het ietwat onnutte karakter van deze exercitie (én het feit dat ik alleen maar naar beneden keek. "Hoog Sammy, kijk omhoog..."), ben ik daar inmiddels mee gestopt. En dat is jammer, want sinds kort is er beeldjagers.org. Beeldjagers is een online museum waar iedereen zijn persoonlijke beeldcollectie op kan posten en dat levert een bonte stoet van foto-verzamelingen op.
Kees Jan Sloff had blijkbaar een vergelijkbare ingeving: hij schoot foto's van herbestrating-ongelukjes.

Kees Jan Sloff op beeldjagers.org

(Wel) heel Moooi...
En nee, dit is geen tikfout. Heb je nog een (vergeten) boekenbon liggen? Wil je jezelf een kleine luxe gunnen nu je tantième, bonus of eindejaarsuitkering op je bankrekening staat? Dan heb ik een uitstekende cadeau-tip. Koop 'Rijks, Masters of the Golden Age' van Marcel Wanders. De limited edition waar Wanders drie jaar aan werkte, is genummerd en wordt hoogstpersoonlijk gesigneerd door de Dutch Designer himself. In het, 440 pagina's tellend (zilver op snee) boek van de Moderne Meester een "fenomenale hommage" aan de 17e eeuwse topstukken uit de Eregalerij van het Rijksmuseum. De prijs?
( 6.500,-).
Maar je weet: het is zó niet chic om over geld te praten. Én je krijgt er dan een gratis mangohouten boekentafeltje bij. Want dit boek heeft een dusdanig groot formaat dat hij niet op tafel past (waar al je andere koffietafelboeken liggen).
(Ps: er is ook een exclusieve (...) versie. Die is goud op snee en wordt volledig gepersonaliseerd, desgewenst met je familiewapen. Prijs?
Op aanvraag.....

Foto Marcel Wanders/Holland Geschen Pakket

Needlework
Je zou toch denken dat dit ↓ portret geschilderd is, he? Niets is minder waar: deze afbeelding van Oom Stevie is niet geschilderd, maar genaaid (want borduren kun je het niet noemen, denk ik). Helemaal met de hand én met naald en draad én natuurgetrouw. Kunstenaar Cayce Zavaglia exposeert haar 'schilderijen' op dit moment in de Lyons Weir Gallery in New York. En het leuke is, dat je daar ook de achterkant van het werk kunt bekijken. Verrassend genoeg heeft de verso-kant zeker zoveel charme.

Foto: Cayce Zavaglia


Nou, zo erg was het toch niet? Toch best wel (...) gezellig al dat geneuzel? :-)
Dus ook volgende keer gewoon lezen die nieuwsrubriek van mij... 


-X-

En nu ga ik iets heeeeel gevaarlijks doen (nee, niet bungeejumpen...).
Ik ga een kijkje nemen bij Fragile in de Haarlemmerstraat (hier mijn aankondiging) .
Misschien moet ik mijn knip thuis laten? Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature