Terugblikken of vooruitkijken?

29 december 2015
Of beiden?

#vacature, #voetbal en #zzp. Dat zijn de meest gebruikte hashtags van het afgelopen jaar. In de categorie 'nieuws' scoren #Syria, #pvv en #JeSuisCharlie het hoogst (volgens Twitter).

Helden die grote prestaties leverden, bijzondere daden waar we van opkeken, maar ook -of moet ik zeggen- vooral schokkende aanslagen, tienduizenden mensen op drift, vernietigende natuurrampen en gewapende conflicten.3 x Kopenhagen

Nieuwsoverzicht
Vanavond op tv: het jaaroverzicht van de NOS. En laat ik je eerlijk zeggen, ik heb er een broertje aan dood. In het dagelijkse Journaal al veel narigheid en ellende, bij zo'n resumé wordt dat ook nog eens gecomprimeerd tot een uur alléén maar kommer en kwel. Een uitzondering daarop is het Sportjaar-overzicht. Daarin wel vaak triomfantelijke overwinningen en grensverleggende prestaties, maar als a-sportieveling heeft dat so wie so niet mijn interesse. En dan heb je natuurlijk ook nog het 'Oranje' jaaroverzicht en het Jeugdjournaal-jaaroverzicht.
Aan het eind van het jaar ook veel 'the best of 2015'. De beste sportman, -vrouw en -ploeg. De best geklede man en vrouw, het beste album en boek, de beste film en de beste foto's. Het beste reclamespotje of juist de slechtste.
Noem maar op.

Er is geen ontkomen aan.
Ook ik kijk achterom.3 x Nice

Downside
Soms heb ik last van melancholie en nu is het zo'n soms...
Alweer een jaar voorbij. En 2015 was een zwaar jaar. Daarover heb ik op dit blog geschreven (mijn dear dairy). Soms openlijk, andere keren tussen de regels door en het is goed zo...

Het afgelopen jaar gaat de boeken in als het jaar met grote aanslagen en de enorme vluchtelingencrisis (mét alle daarmee gepaard gaande commotie). In de politiek staat de geloofwaardigheid van diezelfde politiek centraal (pgb's, Teeven-deal, de Groningse gaskraan), zijn er celeb-scheidingen (K3!, Kelder/Vester, Katja en Thijs, Jinek/Vonk etc.), bleef de Oehoe Purmerend terroriseren en overleden (ook) mensen als de filosoof Rene Gudde, schrijver Joost Zwagerman en de muzikanten BB King en Percy Sledge ('Uit het leven gegrepen'-overzicht).
Het jaar van de sjoemel-software...
Wegens algehele onwetendheid kan ik op sportgebied alleen de roemloze ondergang van het Nederlands Elftal noemen.


3 x New York

Upside
Was 2015 dan alleen maar een tranendal? Nee, natuurlijk niet.
De groei van de Nederlandse economie zette door; er was sprake van herstel op de huizenmarkt (met, vooral voor Amsterdam, weer hectisch verschijnselen. Daarover in een later blogbericht meer....); schijnt de werkloosheid ook weer terug te lopen (doch mondjesmaat onder 50+ers) en werd er een nieuwe Dag 'uitgevonden': Klaagvrije Maandag.
Hoezee!

En op het persoonlijk vlak? Tja....?
Met mijn nieuw aangeschafte grote-mensen-camera leerde ik de primaire grondbeginselen van de Kunst der Fotografie. Werd, door de groei van het aantal volgers, mijn blog -van een uit de hand gelopen hobby- (een soort van) serious business, vooralsnog zonder enig geldelijk gewin. Maakte ik drie inspirerende city-trips. Naar Kopenhagen en Nice, helemaal-alleen-in-mijn-eentje (vandaar de halfies) en, als absoluut hoogtepunt, New York met dochter- en zoonlief. Want, hoewel voor de tweede keer, wat een fantastische ervaring! (De stappenteller op onze iPhone registreerde gemiddeld ruim 30.000 stappen per dag!).

Dit is echt een unicum! Mijn kinderen willen NOOIT op de foto (dus niet verder vertellen...).

What's up?
Zullen jij en ik alles wat wij ons voornemen vooral geen 'goede voornemens' noemen, maar plannen. Goede voornemens hebben namelijk een nogal slechte reputatie (92% mislukt).
Maar wat zijn dan die plannen? Het nieuwe jaar wordt (vast) een positief jaar. Allereerst ga ik hoe dan ook -op een bepaald moment- stoppen met roken. (Zo! Die 'belofte' heb ik hiermee gedaan). Dan staan er blog-wise spannende ontwikkelingen op stapel. En last but not least zit er een verhuizing aan te komen (nee, niet weeeerrr... :-)).

Voor de gelegenheid dit keer drie...


-XXX-


Ik wens je een jaar
als een alfabet
met alle letters van A tot Z
van Aandacht, Betrokkenheid en Creativiteit
tot Zegen, Zon en Zaligheid...


(Alle foto's: roomservice13.nl).
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature