Santa Baby...

8 december 2015
and hurry down the chimney tonight...
(Eartha Kitt, 'Santa Baby')

First things first,
voordat je helemaal los gaat. De eerste stap in het grote kerst-decoratie-gebeuren is het kiezen van een stijlconcept. (Verschrikkelijk, dat woord 'concept'. Had voor mij, naast 'mensenmens' en 'papadag' hoog op de lijst van stomste woorden van 2015 mogen staan. By the way: 'me' heeft 'gewonnen').
Nou ja, dan doen we het anders: de eerste stap is het kiezen voor een bepaalde kersttrend.


Marrakech X-mas (?)
Elk kerstballen-verkopend bedrijf komt met een eigen visie op wat hot is or not. Allerlei trends met vaak ook hele poëtische namen. In mijn zoektocht op het world wide web kwam ik veel sprookjesachtige sferen tegen. Één bedrijf spande daarin de kroon en dat is versierdekerstboom.nl. Deze firma heeft zich gespecialiseerd in een totaalconcept (nee, niet weer...): kant en klare kerstdecoratie voor bedrijven. De 'kerstboom-stylistes' (is dat een specialisatie binnen het vakgebied?) van dit bedrijf hebben flink hun best gedaan, want zij signaleren maar liefst 19 (...) trends*. En nou wil ik deze firma niet al te veel bashen, maar erg origineel zijn ze niet. Op de foto's herken ik beeldmateriaal gepikt van Internet. De kerstboom-stylistes blinken dus uit in het betere plak- en knipwerk. Die zijn vooral erg bedreven in Photoshop.
(Dan heeft deze aangeklede-kerstbomen-boer ook nog een primeur: "teambuilding: nieuw dit jaar is ons "Style it Yourself’ concept (...). Breng samen met uw collega’s het bedrijf in kerstsfeer".
Ja! Weer eens wat anders dan survivallen in De Ardennen...).

Sfeer-concept 'Denne Denim' met beeldmateriaal van o.a. fotografe Paulina Arcklin. Foto: Versierde Kerstboom.

'Ibiza Love' met beeldmateriaal van o.a. Suhka. Foto: Versierde Kerstboom

De trends voorbij...
Alle gekheid op een stokje, ik ben (natuurlijk) helemaal geen voorstander van het klakkeloos najagen van elke nieuwe kersttrend. Hoe blasé is dat? Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt de hele boel elk jaar om te gooien. Dat is naar mijn idee een typisch gevalletje woon-zondigen. Dus net als vorig jaar (en dat jaar daarvoor, en daarvoor...) is mijn kerst-kleur overwegend wit. Dit jaar mag er een ietsepietsie zwart bij. (En dat is ook niks nieuws, want zo'n tien jaar geleden had ik al een zwarte kerstboom).
Het credo is: gewoon doen wat je zelf wilt. Lekker bont? Prima. Goud? Rood? Helemaal goed. Leef je uit, zou ik zeggen.

Wat een feest al die wiebelende, glimmende ballen....

Nep of echt?
Waar ik wel een beetje mee zit, is de vraag of we gaan voor een neppe of voor een echte boom? (lekker dan, ik heb al een echte boom gekocht...). Want over alles moeten we tegenwoordig nadenken, milieu-technisch. Wat zegt Greenpeace? Die hebben ook geen pasklaar antwoord, want elk voordeel heb z'n nadeel (of andersom....). Dus geen onomstotelijk goed of kwaad. We gaan voor: beter dan... Beter dan een neppe of een echte, is een tweedehands neppe of een geleasde echte (ja, dat bestaat). In Leiden is een Kerstbomen-asiel (daar kun je je eigen -echte- boom een jaartje 'stallen'). Of ga los met je creativiteit: "wandbomen gemaakt van zuignappen of van boeken, van stempels of van ‘nutteloze maar mooie dingetjes’. Boompjes van zwerfhout, garenklosjes of een gehaakt miniboompje. Wie zó origineel bezig is, heeft geen echte kerstboom meer nodig", volgens Greenpeace.
Ziehier een werktekening van een houten kerstboom. Gebruik dan wel zoveel mogelijk resthout, voor een milieubewust kerst-geweten. (Oké: doe ik volgend jaar).

(Ik geef het toe) een beetje vreemde piek...


Op de site van Elle Decoration las ik zo iets aparts. Op de online nieuwspagina van dit woon-magazine "de 8 grootste fouten met kerstdecoratie". Interessant! Daar wil ik meer van weten.
Een beetje de geijkte tips (denk ik dan), maar op nummertje 7 staat wel een hele opzienbarende:

"LET OP HET TOILET, Ofwel: dat-ie schoon is. En hij mag ook best gezellig zijn, zeker als je kookkunsten niet al te best zijn".

Wát? 


-X-

Veel plezier (kerst-styling-wise).

* (oké, daar gaan we...) Denne Denim, Graphic Copper, Font Art, American Santa, British Queen, Urban Scandinavian, Dutch Glory, L'Amour de Paris, Ibiza Love, Marrakech Xmas, Snowy Iceland, Forest Green, Cold Artic, Gorgeous Gold, Bronzing Glam, Wood & Wool, Ginger Red, Frozen Chique en Silver Star. (He, he...).

Foto's: roomservice13.nl (tenzij anders vermeld).
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature