No one lives like you

17 december 2015
"Dear Miriam,
Happy you’re joining us. Can’t wait!
See you soon and all the best".
Aan het 'woord' is Tina (head of PR and Social Media). Tina refereert hier aan een afgelopen dinsdag gehouden exclusive (ja, ja...) sneak peak van de nieuwe concept store van het Scandinavische woonlabel Bolia.
En je begrijpt: ik was erbij.

Nice to meet you...
Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik tot een paar maanden geleden nog nooit van dit stijlvolle Deense merk had gehoord. Daar kwam verandering in tijdens de Meet The Blogger-conferentie begin oktober. Daar vertelde CEO Lars Lyse Hansen enthousiast over zijn designlabel. (Logisch, want dat is zijn werk :-)). Maar -naast de collectie-, spraken de gekozen marketingstrategie én de smaakvolle promotionele uitingen van het merk mij heel erg aan.
Bolia is daarom niet zomaar een 'nieuwe' speler op het Scandinavian design-veld.
Het was gelijk duidelijk: hier is goed over nagedacht.


Bolia loves Amsterdam
Het label is niet nieuw (met winkels in homebase Denemarken én Noorwegen, Zweden en Duitsland), maar wel voor Nederland. Tot gisteren konden wij alleen online meubels bestellen, maar nu dus ook in een fysieke Amsterdamse winkel. En dat is wel zo handig, gezien de formule van Bolia. Er is veel te kiezen en de adviseurs in de shop denken dan graag met je mee.
Bolia heeft het heel goed begrepen: geen twee mensen zijn gelijk en daarom is een bank "tailor made for you", dus custom made. Mensen zijn tegenwoordig (en terecht...) picky en choosy: zij hebben specifieke wensen en daar is bij Bolia alle ruimte voor. Kies een model, het formaat, de soort hoes, de kleur en het materiaal en combineer er maar op los. Geen enkele bank of sofa is gelijk, want de mogelijkheden zijn eindeloos. "Your style is our command", oftewel 'u vraagt en wij draaien'.


Over stijl gesproken...
Het internationale gezelschap van vormgevers hebben één ding gemeen: zij ontwerpen met de New Scandinavian touch. Tijdloze, heldere en modulaire banken, sofa's en fauteuils die uitstekend passen in zowel een modern, als een vintage of eclectisch interieur. Mooi vormgegeven dressoirs, wandkasten en flexibele planksystemen die toepasbaar zijn in elk huis. (Eet)tafels en stoelen to dye for (bij wijze van spreken...).

Woonwarenhuis 
Maar ook allerlei soorten lampen, (bijzet)tafeltjes, krukken, kantoormeubelen, vloerkleden en kussentjes in die typisch Noordse stijl. Kasten vol met hebbedingen: vazen en schalen, kandelaars, plaids, klokken en keukengerei. Allemaal mooi ontworpen producten die het leven veraangenamen.


(Over)enthousiast?
Mijn verhaal is nogal lyrisch en daar is reden toe (vind ik). Bolia heeft het Goede Leven tot kunst verheven. En wat daar zeker aan bijdraagt is de smaakvolle promotie van het merk. Aandacht voor alles en tot in detail. Een heel inspirerende showroom, prachtige foto's in de catalogus en de website. Eenmaal een order geplaatst en in afwachting van je (op bestelling gemaakte) meubel? (Ook) dan wacht je een verrassing, want Bolia neemt haar klanten serieus.


See, hear, smell, touch, taste
Terug naar de sneak peak. (Zoals gezegd) een hele mooie winkel (see), fijne muzikanten (hear), heerlijke huisparfums (smell), rijke materialen (touch) en heerlijke hapjes en drankjes (taste).
Wat wil een mens nog meer.


-X-


Een bezoek aan Bolia is zeker de moeite waard....

Bolia
Utrechtsestraat 78
Dagelijks geopend van 10.00 - 20.00 uur

Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature