Less and more of the same and the different (Volume II)

1 december 2015
Waar waren we gebleven?
Jij en ik gaan weer even terug in de tijd. Naar Meesterlijk van afgelopen weekend. Want meesterlijk was het en ik ben (daarom) nog helemaal niet klaar.
Vrijdagmiddag na afloop van mijn bezoek, maakte ik -in de haast- een bericht dat je zaterdag kon lezen. (Zo gehaast zelfs, dat aan het uiterlijk wel het een en ander, én naar later blijkt onherstelbaar, schort. Maar ja, dit bloggebeuren is vooralsnog slechts 'krentenbrood oud papier' en ik moet roeien met de riemen die ik heb. Noem het onstuitbaar enthousiasme).
Lang verhaal kort (...?): hier komt deel twee van a grey lady bij het design-event Meesterlijk.

Rootfolk.com
PaulineWiertz.nl

"Uw naam komt mij bekend voor", peinsde ik hardop tegen keramiste Pauline Wiertz, toen ik even rondkeek bij haar mooie presentatie. Ad rem reageerde zij: "maar ik bén ook beroemd". (....?). "Maxima draagt ook werk van mij". "Eh, nou nee... eh, ja....eh", zei ik aarzelend, want ietwat geïntimideerd (maar dat -waarschijnlijk geheel onbedoelde- effect schijn ook ik wel op mensen te hebben. :-)
Dus hoor wie het zegt...).
Óh ja, nou weet ik het weer. Ik ken mevrouw Wiertz, want bij mij aan de muur hangt een wit porseleinen Japanse koi-vis van haar hand. ("Nee, dat is geen Japanse koi. Dat is een Surinaamse -puntje, puntje, puntje- vis").
Oké...
Hoe dan ook: mooi!

Prachtige sjaals van Ellen Haeser van World of Charisma (art stories)
Felddesign by Beatrice Waanders. The soft world


Een lust voor het oog en een streling voor de tong. Voorbij zijn de tijden dat je op een dergelijk event in de rij moest staan (nou...?) voor een kouwe kroket, slap saucijzenbroodje of een kadetje zweterige jonge kaas met een kop lauwe, ouwe koffie. De catering is tegenwoordig van hoog niveau en in dit geval in handen van top-chef Gijsbert Bianchi en Mr. Tacq Tea & Coffee. (Alleen jammer dat de jonge, lieve, maar dromerige barista's en ander bedienend personeel in verwondering om zich heen keken, in plaats van flink door te pakken. Gevolg: de overbekende lange rijen...). 

Based on Roots
Zigt


Ambachtelijk kerfsneewerk van de twee zussen Anny&

Lasercutting by Iris Nijenhuis


Een 'eervolle vermelding' voor het werk van illustrator en vormgever Inge Stevens van Ping & Moos. Haar positieve, eenvoudige en poëtische stijl krijgt vorm in 'boomtop en vogel'. "Een royale vaas in de vorm van een boomtak. Op de zijtak rust een vogel, die een gieter blijkt te zijn. Het is één van haar pogingen om stadsbewoners bewust te maken van hun omgeving".
"Een beetje buiten in de stad
waar ik woon
ben ik een beetje buiten"....


Jacqueline Harberink


Zo!

En als je dacht dat dit alles was?
Fout!
In deze twee posts zag je slechts een fractie. Namelijk 'alleen' mijn meest favoriete makers. Noodgedwongen heb ik de presentaties van diverse ambachtelijke opleidingsinstituten in het Machinegebouw achterwege gelaten.
Jammer, want die zijn zeker het bekijken waard (misschien later...).

Francoise Oostwegel
Alle foto's: roomservice13.nl


Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature