Ikea (kerst)update, deel 2

13 december 2015
(Wat hieraan vooraf ging...
Vrouw wil een artikel bij Ikea kopen, maar dit product blijkt niet meer leverbaar. Na contact met de woongigant, gaat zij op onderzoek uit naar het geboden alternatief...).

Tack igen (Zweeds voor nog bedankt) Ikea, voor jullie snelle antwoord.
(Altijd beleefd blijven).

Foto: Ikea

Nou ja, zoals gezegd: er is een alternatief voor dit kerstboom-paneel. "De kleur van de Vinter-stof is blauw en de kerstbomen zijn wit" en alleen in de winkel te bekijken.
Dus daar ga ik. Met gezwinde spoed op metrolijn 50 gesprongen naar Bullewijk voor een bezoek aan Ikea. Nou is dat helemaal geen straf (voor mij dan, hé). Het bleek -onverwacht- rustig en gewapend met mijn camera meanderde ik -de pijlen volgend- door een in kerstsfeer gehuld Ikea. Aan het eind van het 'showroom'-deel van de winkel wacht ook altijd een beloning (nee, geen Zweedse gehaktballetjes, bah!).


Her en der pakte ik natuurlijk nog enkele -werkelijk onmisbare- spulletjes uit de voordeelbakken, om uiteindelijk (altijd aan het eind...) bij de kerst-presentatie te belandden op zoek naar "Vinter-stof blauw, met kerstbomen wit".
Niks, nada, noppes. Geen stof met kerstbomen (helemaal geen stof). Dan maar een in een (Ikea-)geel poloshirt geklede, (sort of...) behulpzame jongeman aangesproken. In eerste instantie verwees hij mij naar de textielafdeling (nee, hé.), maar na wat gesputter mijnerzijds én overleg met een senior, besloot hij toch maar in de computer te kijken.

(En kijk maar even met mij mee...)
...dit was het resultaat.


?
Ja....
Blauw met witte kerstbomen.
Helemaal waar.
Maar hoezo een alternatief?

Het kerstbomen-paneel wordt nog wel aangeboden op Marktplaats, dus die is mijn...
Want -mark my words- dit wordt een collectors item. 


Vrolijke wandelroute
Was dat een goed idee, dat heenenweertje naar Ikea in Amsterdam Zuidoost? Da's dus de vraag.
Maar het was wel een vrolijke tocht, want sinds half november staan er langs de looproute van het metrostation naar Ikea (en vise versa...) levensgrote Ikea-meubels. Deze opvallende bewegwijzeringen (twee uitvergrote Vago tuinstoelen; idem dito Mammut kinderkrukken en een reusachtige Ekorre hobbeleland (?, ik lees het verkeerd, het moet zijn hobbel-eland) sieren de groenstrook aan de Hullenbergweg. En dat alles voor een 'positieve winkelervaring' (typische gevalletje marketing-taal...).
"Wat ook fijn is (...), je kunt op de meubels ook echt zitten". Dat schiet natuurlijk niet op als je (even snel) met je kinderen (en na afloop van je bezoek zwaar beladen) heen en weer wilt.
#dagvullendprogramma
#oponthoud

Mijn verleden week gekochte (echte én dure) boom is inmiddels dusdanig aan het ruien, dat ik vrees dat hij het eind van de week niet haalt (laat staan de kerst). Een doorn in mijn oog en bron van veel ergernis...
Dus vandaag gaat hij weg. Ik kieper hem gewoon het raam uit en begin opnieuw.
Met een alternatief.
-X-
Een kerstboom-paneel van Marktplaats.
Alle foto's: roomservice13.nl (tenzij anders vermeld).
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature