Ikea kerst-update (de musical)

11 december 2015
Het is inmiddels een overbekend verschijnsel, dat ik elke gelegenheid te baat neem om over Ikea te berichten. (Volgelingen van het eerste uur weten van mijn knipperlicht-relatie met deze Zweedse woongigant). En ik heb weer een actuele (want kerst-gerelateerde) aanleiding gevonden :-). Maar -geen paniek- in dit bericht niet alleen maar kommer en kwel. Naast 'haat', voel ik ook wel degelijk liefde.

Van de week schreef ik over alternatieven voor de milieubelastende echte of neppe kerstboom. En Ikea bood tot voor kort een prima alternatief in dit helse dilemma. Zeker voor mensen die kleinbehuisd zijn, zoals ik.
Ziehier de aanleiding voor mijn blogbericht van vandaag.

Foto: Ikea

Uit de gratie
Kijk dit kerstboom-paneel er nou leuk bijhangen. Ideaal toch? Een lap stof met de afbeelding van een heuse kerstboom. Geheel naar eigen inzicht verder te decoreren. Afmeting 2 meter hoog en 1.45 meter breed. 'Levensecht' dus. Geheel in de trend van milieubewust. Heeft ook iets van foto-behang en dat is ook heel erg hip.
Maar helaas: dit paneel is om de een of andere reden uit de gratie geraakt, oftewel uit de 'Vinter 2015'-collectie. Maar waarom? Daar is toch helemaal geen reden toe? Om antwoord te krijgen op deze prangende vraag, heb ik Ikea (uiteraard) om commentaar gevraagd (volgens goed journalistiek hoor-en-wederhoor-principe).
(Tip! Benader Ikea via hun Facebook-pagina voor een redelijk snel antwoord. Thumbs up!).
"Hej Miriam, (...) wel hebben we een alternatief in ons assortiment! Je kan deze helaas niet op de Ikea website bekijken, maar deze stof is in de meeste Ikea-vestigingen wel verkrijgbaar. De kleur van de Vinter-stof is blauw en de kerstbomen zijn wit. We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben".
#jammerdan
De dienstdoende Ikea-Facebooker beaamde (dus) dat het kerstboom-paneel niet meer in de schappen ligt, maar hij gaf wel een andere keus. En wat doet uw toegewijde razende reporter dan? Die gaat op onderzoek uit, want daar moet ik het mijne van weten...

Hoe dit afloopt, lees je morgen.
To be continued...
(ook wel lezers-binding genoemd :-))

Foto: Ikea

Een piek voor de kerstboom of een kerstboom voor een piek?
"Nederlanders kopen massaal kerstboom van één euro", kopt NieuwsNL.
Drommen mensen bij de diverse filialen, want Ikea stunt voor het vijfde jaar met Sparren. "Bij deze kersttraditie krijgen klanten bij aankoop van een Nordmann boom van 20 euro een Ikea-cadeaupas ter waarde van 19 euro. Zo kost een kerstboom dus maar één piek. Deze euro schenkt Ikea vervolgens aan lokale natuurprojecten van Natuurmonumenten".
Kijk, zo'n actie kan ik dus wel waarderen. Zeker als je weet dat ik tweeëndertig euro betaalde voor mijn -in razend tempo naaldenverliezende- boom (waarvan niets naar het goeie doel gaat). :-(
#kerstboomfile
#evenheenenweer


En tot slot (voor vandaag) een niet per se kerst-gerelateerd, maar wel geinig Ikea-weetje:

Wetenschappelijk onderzoek (?)
Al zo oud als de weg naar Rome: the battle of the sexes. In Noorwegen hebben wetenschappers (die zich bezig houden met psychologische processen) onderzocht welke sekse sneller/beter een Ikea-keukentrolley in elkaar kon zetten. Allemaal heel wetenschappelijk verantwoord (met controlegroepen en zo) was de conclusie eigenlijk heel voorspelbaar. (Sorry ladies:) het blijkt dat het 'de man' is, die de meubels het snelst én het handigst in elkaar zet. Had iets te maken met ruimtelijk inzicht en van die dingen...
Voor zowel de mannen als de vrouwen bleek het lezen van de handleiding trouwens het lastigste onderdeel van de test.
Ook een te verwachten uitkomst...


-X-


En nu hup! Óp naar de Sissy Boy Kerstmarkt op het (mooie) Amstelveld.Alle foto's: roomservice13.nl (tenzij anders vermeld).

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature