Grijsfobie of oudvrees

6 december 2015
Hoogste tijd voor wat mode-gerelateerd nieuws. Zo nu en dan komt de fashionista in mij naar boven en is er reden een update te maken met age appropriate fashion news. (Over het begrip 'bij je leeftijd passend' kunnen we nog wel eens een boompje opzetten....).

Paradijsvogels gespot
Ben je niet meer zo piep (een understatement...) en wil je geïnspireerd worden door mensen (vrouwen) die lak hebben aan conventies? Advanced Style Ari Seth Cohen, dé enige echte Amerikaanse straatfotograaf van stylish and creative older folks, maakte een lijst van twintig eigen wijze Instagrammers op leeftijd. Deze paradijsvogels kunnen (nog) uitstekend overweg met (én op) de sociale media.
Maar pas op: not for pussies... :-).

Betty Bailey (90) op bettylovebailey. Foto: Huffington Post

Foto: &Other Stories

Het andere verhaal
Ik ben niet zo goed in celebs (en weet dan ook niet wie hier geportretteerd zijn), maar het schijnen invloedrijke mode-vrouwen te zijn. Het doet niet ter zake wíe ze zijn: waar het om gaat is dat deze dames hun charmante zelf tonen in de nieuwe Kerstcollectie van het Zweedse &Other Stories (dochter van H&M). Onder het motto female empowerment geen broodmagere tiener-modellen, maar Power-vrouwen. Altijd fijn...

Oog voor stijl: Misja B.
"Er modieus, hip en sprankelend uitzien is naar mijn idee niet alleen weggelegd voor jongeren. Voor mij is niets inspirerender dan door een stad te lopen en stijlvolle, originele mensen te spotten. Vervolgens wil ik ze natuurlijk graag fotograferen". Aan het woord is Misja Beijers, gepassioneerd straatfotograaf én blogger op MisjaB. Neerlands eigen (vrouwelijke) Art Seth Cohen.
Ook aanwezig op het afgelopen weekend gehouden design-event Meesterlijk, maakte Misja een (beeld)verslag van een aantal markante vrouwen die acte de présence gaven. Ook een foto van moi. (Waarmee ik niet wil zeggen dat ik....) :-)
Neem vooral even een kijkje op haar site.

Ik duw net een heerlijke fudge achter mijn kiezen. Vandaar die bolle wangen. Foto: MisjaB.
Pin ups
Ik ben benieuwd? Zou deze kalender aan de muur van de doorsnee garage-werkplaats komen te hangen? Ik vrees van niet, want dit is different cook. Niet de gebruikelijke pin ups in 2016. Annie Leibovitz fotografeerde voor Pirelli dertien vrouwen van diverse leeftijden met totaal verschillende achtergronden en carrières. Het criterium om op de kalender te komen was niet knap, jong en/of sexy, maar onderscheidend. Leibovitz heeft de vrouwen zonder enige opsmuk geportretteerd.
Nog een gevalletje power-vrouwen.

Annie Liebovitz. Foto: Pirelli

Met één Louboutin in het graf
Vorige week zag onze Nationale BH-koningin Sara en staat zij (zoals zij zelf zegt:) 'met één Louboutin in het graf' (high end schoenenmerk, red.). Desondanks zag Marlies Dekkers (want over haar hebben we het) reden voor een party. Eerder in november organiseerde zij in Rotterdam een black tie feestje met als thema 'awaken your senses' én vierde zij tegelijkertijd de lancering van haar nieuwe collectie. Opzien baarde de lingerie-diva met haar korte filmpje The Awakening. Met deze film wil ze alle vrouwen wereldwijd wakker schudden en een poëtische boodschap meegeven: 'bevrijd jezelf uit die oude huid en van de verwachting. Durf een hapje uit die appel te nemen.'
Let's do that....

Foto: Marlies Dekkers/Imgur

Even een citaat van Jossine Modderman (hoofdredacteur van LINDAnieuws.nl). In haar rol als stijladviseur op de mode-pagina in VK Magazine poneerde zij vorige week: "geen kwaad woord over senioren, maar in Holland is het vaak: hoe wijzer, hoe muisgrijzer".

Zullen jij en ik daar wat aan (gaan) doen?


-X-


En nu kunnen we helemaal los op Kerst. :-)

(Ps: in dezelfde column gebruikte Modderman het begrip 'man rapeller'. Dat schijnt een benaming te zijn voor vrouwen die met hun stijl(keuzes) mannen angst aanjagen. Nooit van gehoord.
En wat zegt dat over die mannen?)
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature