En dan nog even dit....

22 december 2015
Wist je dat de grootste Kerstbeurs ter wereld (naar eigen zeggen, wel te verstaan) plaatsvindt eind januari? Inkopers hebben nauwelijks de kalkoen, Christmas Pudding en oliebollen achter de kiezen of zij reizen af naar Christmasworld in de Frankfurter Messe om orders te plaatsen voor Kerst 2016.

Voor de 2015-editie zijn jij en ik druk bezig met de laatste voorbereidingen. De Kerstboom staat en nu zijn de boodschappen aan de beurt. Wat een drukte in de supermarkt en dan dat gesjouw!
Dus pak even je 'rust-momentje' (kopje koffie of thee met een Kerstkransje?) en kijk mee naar wat trends en leuke weetjes op Internet.
Kerst-gerelateerd uiteraard.

Foto: Circus Monsters

Opzichtig
Voortvloeiend uit de stolpen-trend (denk ik) zien we volgend jaar veel doorzichtige ballen. Te koop in de knutselwinkel maak je met die plastic halve bollen kleine tafereeltjes. Alles kan er in: Kersttakjes, hulst, bessen, kleine (miniatuur) boompjes, Kerstmannetjes, autootjes enz.
En ja, zelfs van die ieniemienie cactussen.

Zeg het met bloemen
Een andere trends is het gebruik van verse bloemen als Kerstboom-decoratie. Niet alle bloemen lenen zich daarvoor, maar het kan wel! Vooral bloemen die je in zo'n water-kokertje koopt (dus niet weggooien). Orchideeën bijvoorbeeld. Maar bijvoorbeeld ook amaryllissen. Hang ze ondersteboven, vul de holle steel met water en zet vast in de boom. Echt, ze gaan dan net zo lang mee als 'op de vaas'.
Ik steek altijd takken in de boom: (geverfde) kronkelwilg, asparagus of takken met bessen..

Behang: Eijffinger voor KARWEI. Kerstballen &klevering. Foto: Perscentrum Wonen.

Behang van Eijffinger, accessoires van Flow Wonen. Kerstbal met stippen van Intratuin. Foto: Perscentrum Wonen.

Behangsel
We kennen de zogenaamde 'plant-pot-combinatie', maar deze Kerst zie ook de 'wand-bal-combinatie'. Behang is namelijk met een opmars bezig. Tenminste, ik zie overal prachtige wandbedekkingen en -als rechtgeaarde witte-wanden-freak- overweeg zelfs ik een wandje in huis te behangen met een fijn patroontje. Op de foto's zie je hoe een behangen muur én de Kerst-decoraties elkaar versterken.

De smakelijke Kerstman
Model Paul Mason werd in het verleden nogal eens gevraagd om in een rood Kerstmannen-pak (mét witte ceintuur over de opgevulde buik), Vadertje Kerst te spelen in grote Canadese shopping malls. Want zeg nou zelf: Mason is toch dé perfecte Santa Claus lookalike. Warenhuis Yorkdale bedacht dat St. Nicholas wel wat opgehipt kon worden, vandaar dat zij dezelfde Mason met zijn witte haar en baard inhuurden om hun Kerst-collectie te showen. Mason doet meer dan 'alleen' mooi staan te wezen, want je kunt ook met hem -voor het goede doel- op de foto (in Toronto, dan hé). Voor elke foto die met de hashtag #YorkdaleFashionSanta op de Social Media wordt gezet, doneert Yorkdale één dollar aan een fonds voor zieke kinderen.
Da's nog eens een guitige (fruitige) Kerstman!
"Santa baby...."Begerenswaardige doosjes
(Een beetje rare overgang, misschien...).
Over Kerstcadeautjes gesproken. Onderzoek heeft uitgewezen dat het hart van veel vrouwen sneller gaat kloppen alleen al bij het zien van een oranje doosje.
Roemruchte doosjes. Oranje voor Hermes, lichtblauw van Tiffany's, Rood van Cartier en (mijn hart) bij witte boxjes met een zwarte bies: Chanel. Sinds 1921 verpakt Chanel haar No. 5 in het zwart-wit doosje en sindsdien is er nooit meer iets aan veranderd. Zwart is op zich al chic, maar de combinatie met wit is van een perfecte, tijdloze harmonie.
Vind je onder de Kerstboom een van deze beroemde doosjes mét inhoud? Gooi de verpakking dan niet weg. Op veilingen waar sieraden van De Grote Merken worden verkocht, gaat de waarde omhoog als het originele doosje er nog omheen zit.
Maar wie wil er nou verkopen...?Een alternatieve boom
Wil je nog een voorbeeld van een environmentally friendly Kerstboom? Deze 'groene' plywood boom (1ste foto) werd gemaakt door ontwerperscollectief Büro North uit Melbourne. In eerste instantie bedoeld als een relatiegeschenk voor eigen klanten, groeide deze boom uit (...) tot een award winning ontwerp (Green Dot Design Award 2010). En dat smaakt naar meer, dus ontwierpen zij er gewoon nog een. Mooi en ook nog eens 80% milieuvriendelijker dan een echte boom.
Ben jij goed in figuurzagen?

Foto: Büro North
Foto: Büro North
Een intergalactische Kerst
De nieuwe Star Wars al gezien? Normaliter ga ik met zoonlief naar de bios, maar deze keer heb ik verstek laten gaan. Ik persoonlijk (...) blijf liever met beide benen op de grond, maar de echte Star Wars diehards kunnen nu ook in interplanetaire sferen Kerst vieren. Als je op deze link klikt, kom je (via via) op een website die je stap voor stap uitlegt hoe je zo'n 'star-wars-themed-paper-snowflake' zelf knipt.
Film-(én knip)keuring: 12+

Foto: Handimedia

Nou, de koffie is inmiddels op (of koud) en jij en ik moeten weer aan de slag.
Met dat gelummel komen we nergens...


-X-

Ik weet echt niet wanneer ik weer bij je terug ben. Maar in ieder geval niet meer vóór Kerst. Dus...

Good tidings & all the other holiday clichés to you all!
(nee, serieus...)

hele fijne dagen van A grey Lady


Bronnen: Electric Trends, Circus Monsters, Elle, Perscentrum Wonen, My Modern Met, Grey Unlimited, DIY cozy Home, Design Milk, Design Milk.
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature