Vintage sale at home

1 november 2015
"Wow, dat is behoorlijk uit je comfort zone stappen... Dat zou ik nooit durven. En zoiets heb je toch nog nooit gedaan"?

Dit was de reactie van Mrs. P. (sinds jaar en dag én door dik en dun een fijne vriendin) op mijn voornemen. Zij weet hoe spannend ik dit vind: een vintage home sale. Een openstelling. Letterlijk en figuurlijk, want op zondag 22 november open ik de deur van mijn Huisje Weltevree in Amsterdam West.


Show off
Als het zo spannend is, waarom zou je (ik) het dan doen? That's the question. Nou, daar zijn verschillende redenen voor, dus laten we beginnen met A. Ten eerste vind ik het leuk om mensen te ontvangen en nóg leuker is het als ik weet dat zij mijn interieur zullen kunnen waarderen. Mensen mogen altijd bij mij binnenkijken. (En zoals je weet vind ik het ook heel inspirerend om bij anderen binnen te gluren). Ik sleur iedereen* -gewild en ongewild- door mijn huis voor de 'grand tour'. En dat is zo gebeurd, want mijn appartement is maar 57 m². (*De pakjesbezorger van PostNL en de zendeling van het Leger-des-Heils daargelaten....).

Ken je dat? Eigenlijk ben ik best wel (...) trots op mijn woninkje. Misschien niet erg Hollands, want -bescheidenheid is een deugd- maar ik denk dat ik niet de enige ben. Ben jij ook fier op je huis?


Sfeermakers
Oké, dat was dus A. B is dat ik al mijn opgespaarde vintage spullen een nieuw (t)huis gun. In de schuur staan elf plastic opbergdozen met door mij opgescharrelde, ingeslagen en onmisbaar geachte accessoires. Allemaal 'verborgen' schatten met potentie. Ieder voor zich pareltjes die eenmaal geplaatst in de juist context een verhaal vertellen en 'soul' en ambiance toevoegen aan je huis. Met oog voor detail, stuk voor stuk treasures die je huis een persoonlijk en uniek karakter geven. Want een juiste mix van vintage objecten in een interieur maakt het tot een sfeervol, warm en creatief geheel.

Brutalisme
Deze term heb ik geleend (gepikt) van Julien Rademaker, founder van de succesvolle site 'Gevonden Op Marktplaats'. Brutalisme staat mijns inziens voor de durf onverwachte en verrassende combinaties te maken. Het samenvoegen van niet direct voor de hand liggende objecten geeft creatieve spanning in een interieur. Een gemixte interieurstijl is authentiek en origineel. And I love it!
En waar kan ik je dat beter laten zien dan in mijn eigen huis (reden C)? Dus voor één dag (en als try-out) gaan al mijn persoonlijke bezittingen in de plastic opbergbakken om plaats te maken voor alle liefdevol verzamelde finds. Mijn appartementje wordt van top tot teen (...) gestyled zoals jij dat thuis ook zou kunnen doen. Om je te inspireren. Om te laten zien dat je van je huis een sfeervol, eigen én apart interieur kunt maken.
En natuurlijk te koop.
Voor een redelijke prijs
Inderdaad. Niet voor de Hoofdprijs (met een hoofdletter H). En natuurlijk: wat is een schappelijke prijs? Daar valt over te redetwisten.
Afgelopen vrijdag bezocht ik een net geopende Pop Up concept store hier in Amsterdam. Ik zal de naam niet noemen (want geen kinnesinne), maar in een chic-hippe (hipster) omgeving werd een divers vintage-aanbod gedaan. Leuk gestylde accessoires. Goed bij elkaar gezochte en geplaatste voorwerpen. Niets mee mis.
Alleen die prijzen.... (nummertje D).


Redenen genoeg om het te doen, toch? En spannend? Ja, maar dat moet een mens niet weerhouden. (Want anders zou je niets meer doen...). Wie niet waagt wie niet wint. Dus ik trek de stoute schoenen aan.

Wat kun je zoal verwachten
(West Germany) vazen, jaren 60, 70 en 80, mid-century, (dek)schalen, pinda-setjes, (teak-)hout, muurhangers, kandelaars, Deens keramiek, Zweeds glas, interieur-boeken, Kelim/Perzische kussens, een enkel klein-meubel, wat hedendaags design, een beetje brocante, een paar 'kunstwerken', enzovoort et cetera. Teveel om op te noemen. En dat alles in huiselijke sfeer. (Als daar -letterlijk en figuurlijk- ruimte voor is), onder het genot van een kopje koffie of thee.
En iedereen is van harte welkom!
(als het nou maar niet té druk wordt :-\).

Dus noteer in je agenda: zondag 22 november van 12.00 tot 19.00 uur!


-X-


Voor deze gelegenheid heb ik een Facebook-evenement aangemaakt. Op die pagina kun je aangeven of je wilt komen en na aanmelding ontvang je de adresgegevens. Of mail mij op miriamvdmeer@gmail.com

PS: Op de foto's slechts een kleine greep uit alle accessoires die te koop zijn. Verder kan het zijn dat een enkel voorwerp niet meer voorradig is.
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature