Uitjes exclusief voor iedereen

21 november 2015
Ietwat vertraagd (thanks to KPN) hier dan alsnog mijn blogbericht.
Lang leve de internetproviders :-(.

Vandaag niet te missen uit-tips. En dat zijn er nogal wat, dus hou je agenda maar bij de hand.


Berlage, Godfather of Dutch Design
"Op zaterdag 21 november opent de nieuwe tentoonstellingsruimte van de Beurs van Berlage met de tentoonstelling Berlage, Godfather of Dutch Design. De expositie toont authentieke meubels van Berlage van rond de eeuwwisseling, waaronder enkele unieke stukken uit de geschiedenis van het Beursgebouw. De expositie ontleedt de stijl van Berlage en toont aan de hand van hedendaagse voorbeelden de schoonheid en de eigenwijsheid van het hedendaagse Dutch Design. In de tentoonstelling is werk te zien van meer dan 20 ontwerpers, waaronder Maarten Baas, Piet Hein Eek, Erwin Termaat".
21 november t/m 15 mei 2016, Beurs van Berlage, Damrak 243 in Amsterdam.


Cor Unum Ceramics & Art
Keramiekproducent Cor Unum houdt volgend weekend open dagen. Kom kijken naar het ambachtelijk proces, modelleren, gieten, draaien, glazuren en bakken. De Gruyterfabriek opent ook haar deuren; vele kunstenaars tonen hun prachtige werk.
27 en 28 November. Cor Unum, Den Bosch.

Meesterlijk
Morgen een preview over dit design-event pur sang.
27 t/m 29 november, Meesterlijk

Food Festival Amsterdam
In de Brakke Grond presenteert het Food Filmfestival de hele dag de beste food-docu’s uit de IDFA selectie, faciliteert het vraaggesprekken bij de films en organiseert het een talkshow en proeverij over een van de grootste lusten en lasten van het moderne voedselsysteem: Vlees.
28 november, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Amsterdam.


Elle Decoration Live
Op 28 en 29 november presenteert Elle Decoration in de sfeervolle Posthoornkerk in Amsterdam een programma vol interessante sprekers op het gebied van design, trends, styling en materialen. Denk aan trendtalks, inspirerende lezingen, workshops en masterclasses. Naast dit programma creëert het team van ELLE Decoration er een kleurrijke interieurexpositie waar interieurdesign van de toekomst en klassiekers samenkomen.
28 en 29 november, Haarlemmerstraat 124-126 Amsterdam


Fragile
Vier dagen uitsluitend wit porselein en nog vintage ook. Dat wordt smullen. Eddy en Marnix verzamelden door de jaren heen een gigantische collectie wit porselein. Ook te zien (en te koop) op Elle Decoratie Live (zie eerder), maar begin december een heuse pop up-winkel aan de Haarlemmerstraat (nr. 41) in Amsterdam.
3 t/m 6 december, Fragile.


The Wunderkammer 
Bloemkunstenaars Ueli Signer en Florian Seyd toveren in december weer een locatie om tot wonderlijke setting voor de 15e editie van hun shop for a week (raar, want bijna 'n maand). Het thema dit jaar is 'Manufactured' en Hotel Droog is de plaats waar de heren een winterse oase van 'groene' vakmanschap creëren.
4 t/m 31 december. Voor meer info kijk je op thewunderkammer.eu.

Vitra Factory Sale
Designbrand Vitra: "op zaterdag 12 december 2015 houden wij in onze showroom een grote Factory Sale waarin alle producten tegen sterk gereduceerde prijzen worden verkocht. De aangeboden items komen o.a. uit onze showroom of zijn gebruikt voor beurzen, evenementen en fotoshoots. Op vrijdag 11 december 2015 organiseren wij een kijkdag.U kunt dan alvast zien wat er zaterdag wordt aangeboden".
12 december. Kijk voor info op deze site.


Sissy Boy Kerstmarkt
Zaterdag 12 december is het weer zover! De Sissy-Boy Kerstmarkt. Ook dit jaar weer vol met leuke en originele standhouders in de Duif en op het Amstelveld in Amsterdam!
12 december, kijk op de Facebook-pagina van Sissy Boy.


WG Kunst Kerst Sale
Nee, nee, nee, ik ga NIET! Tot twee keer toe werd ik (succesvol) verleid tot aankoop van kunst tijdens de Kerst Sale van WG Kunst. (Ik heb inmiddels geen vrije muur meer over). Onder zeer aantrekkelijke voorwaarden koop je een werk van een gerenommeerd kunstenaar (zie affiche).
12 en 13 december, WG Kunst.

Pop up Store DaWanda
DaWanda is een online marktplaats waar je mode, interieur-items en accessoires direct van de maker koopt. Deze winter opent het de eerste off-line pop up store in Amsterdam, waar je twee weken lang je kerstcadeaus kunt inslaan, workshops kunt bijwonen en designers aan het werk kunt zien. Voor meer info kijk je op dawanda.com.
12  t/m  22 december, Gerard Doustraat 76, Amsterdam.

Insteken, omslaan...
Nog een expositie over breien (naast het Fries Museum).
"De tentoonstelling ‘Insteken, omslaan,...: Breiwerk van Chanel tot Westwood’ laat ruim 150 ’breisels’ uit de roemrijke Engelse collectie van Mark en Cleo Butterfield zien. Bijna honderd jaar aan breigeschiedenis passeert de revue met zeldzame ontwerpen die voor het eerst tentoongesteld worden".
12 december t/m 13 maart, Kunsthal Rotterdam.


NeighbourFood Market
"De kerstvakantie opent met een kerstfestival. En er wordt uitgepakt, want binnen is er een food market waar je heerlijke gerechten kunt proberen en waar je inspiratie op kunt doen voor je eigen kerstmenu. Maar er wordt ook ìngepakt. Amsterdam BLEND Market is namelijk deze editie onderdeel van het kerstfestival en staat buiten met een grote verzameling kramen waar je tweedehands, vintage, upcycle en fijne kado’s voor geliefden kunt scoren. Bovendien zullen er een aantal kramen zijn waar je leuke workshops kunt volgen".
19 en 20 december, NeighbourFood Market, Westergasfabriek, Amsterdam.


Nou, dat was het wel zo'n beetje. Zoals je ziet veel evenementen in Amsterdam, maar 'in het land' zal ook wel het een en ander georganiseerd worden (bijv. Arnhem, Kerstmarkt en ijsbaan, vanaf 11 december).
Voor nu is het wel even genoeg...


-X-


Leuk! Ik ga samen met vriend Marvin de styling verzorgen voor mijn shop for one day. 

Bronnen: Elle, Echo, Facebook.
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature