Mannen in het groen: plantaardig en sexy

4 november 2015
"Je kunt niet koken? Geen probleem! Je feest net iets te vaak? Lekker belangrijk. Jij zorgzame, iets in leven kunnen houdende man… rrrrrr. Puppy-effect wordt plant-effect. Groene liefde… oh, zo sexy".

Foto: Mooi wat planten doen. Campagne 'mannen-planten' 

Oké..! Wat is dit?
Dit is een citaat uit de promotiecampagne voor de 'mannen-plant'. Ja, je leest het goed: mannen moeten aan de plant. Een nieuw afzetgebied. Om dat te bewerkstelligen is er zelfs een YouTube-filmpje gemaakt, waarin mannen vertellen hoe sexy het is om planten te hoeden. En dat vrouwen ("met een ruig randje") daarvoor vallen. Voor mannen met planten.
Ik zeg niks (...): oordeel zelf!


En? Heb je het videootje bekeken? Sexy of niet?

Planten in het algemeen
Maar nu genoeg over de mannen-plant. Ik wil het vandaag hebben over kamergroen in het algemeen. Dat is niet aan te slépen. De plantenkwekerijen boeken top-omzetten. De Nederlandse groen-business floreert (!) als nooit tevoren. Geen EU-subsidies voor de Hollandse siergewassenteelt. Good for you en ik gun het ze van harte.
En dan De Plant bij ons thuis. Oftewel de indoor gardening hype. Het liefst in een terrarium. En in hangpotten. De huiskamer als Hortus Botanicus. 'Me Tarzan, you Jane'. Het decor van de film Junglebook bij je thuis. En met al die hertjes, uilen en flamingo's om je heen, waan je je op je eigen bank in één van de Life-series van David Attenborough.


sweatshirt van Believe the Hype

Een groentje
Maar begrijp me goed: ik hou ook erg van groen in huis. Altijd al gedaan. Maar mijn cactus-tolerantie is inmiddels wel bereikt. Ik heb nog precies één cactus in mijn huiskamer en dat is niet eens een cactus, maar een succulent (vetplant). En - oké - een sanseveria (vrouwentongen), maar die had ik al voor de hype. Dus dat telt niet. Oh... en nou vergeet ik die twee hangplanten op de kast.
Nee echt; ik heb laatst een hele zooi cactussen en andere huiskamer-gewassen meegegeven aan dochterlief. Die was er blij mee. Voor in haar nieuwe huisje.

Foto: Unsplash

Een stekkie van de fuchsia...
Ken je dat liedje van Ja Zuster, Nee Zuster nog? "Het is zo'n makkelijke plant. Hij eet als het ware uit de hand". Cacti hebben de naam makkelijk in de omgang te zijn. Nou, ik heb in mijn tijd toch behoorlijk wat van die prikkers om zeep geholpen. Allemaal verzopen. Want op de een of andere manier vind ik het zielig om maar één keer per maand te bewateren. Kurkdroog is de aarde dan inmiddels. En verdroging lijkt mij zo'n nare dood (ja, alsof verzuipen wel lekker is...).

Bladplanten
Zie mijn verhaal van vandaag maar als steunbetuiging voor de 'ouderwetse' bladplant. Die zijn heus ook leuk. Niet arrogant, maar pretentieloos. Dankbaar bij de (ook) vaak minimale verzorging. Neem deze 10 planten: deze jongens nemen genoegen met het donkerste hoekje in huis.

1. Calathea (in de zon verliest deze plant juist zijn karakteristieke tekening).
2. Graslelie (sleutelwoord: verwaarlozen...)
3. Dracaena (schaduw graag...)
4. Lepelplant (laten verdrogen)
5. Philondendron Cordatum (deze gaat als een gek groeien in het 'donker')
6. Aglaonema (geen omkijken naar...)
7. Dieffenbachia (die had mijn oma ook...)
8. Sanseveria (daar weet ik alles van!)
9. Kwartjesplant (kleinblijver)
en tenslotte (wie kent hem niet) 10. Bromelia (kan ook in de badkamer)

Foto: roomservice13.nl bij Wildernis

Nog even een citaat over de mannen-plant: (Een plant) "geeft je extra zuurstof als je brak bent. Hij vermindert stress. Hij kent zijn plek als er iemand langskomt. Laat je met rust als je aan het gamen bent. Een plant snapt je. Geduldig wacht hij tot je thuiskomt".


-X-


Dan heb je toch geen vrouw (meer) nodig.... :-)

Bronnen: Mooi wat planten doen (hier, hier en hier), Elle
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature