Less of the same and more of the different

28 november 2015
Tjonge, tjonge, tjonge, is me dat genieten...!

Gisteren bezocht ik de pers-bijeenkomst van een geweldig evenement (waar maar één woord voor is:  Meesterlijk! De slogan 'say no to mainstream' is heel goed gekozen, want op deze verkoop-expositie vind je oorspronkelijke, authentieke en ambachtelijke ontwerpen. Puike staaltjes van verantwoord vormgeven én gedegen vakmanschap. 

(Grrrr: gaat 'Blogger' de bovenstaande alinea centreren en dat wil ik niet, maar ik krijg het er niet uit..... :-( ).Feestelijke opening
Even na elven opende initiatiefnemer en curator Nicole Uniquole het event door aan twee markante vrouwen een ontwerp uit de tentoonstelling te overhandigen (lucky bastards.. :-). Annemarie van Gaal ontving een handtas van het, tijdens Meesterlijk gelanceerde, merk Mrs. Rosehip en Hedy d'Ancona verliet de design-beurs in een (nieuwe) regenjas van Waterdicht Amsterdam.

Grote variëteit
De rauwe, industriële Zuiveringshal op het Westergasfabriek-terrein vormt het decor voor een uitgelezen schare designers. De stand-opbouw (met 'louter' kartonnen stand)  geeft een heel rustig beeld van heel veel verschillende 'takken van sport'. Wat zag ik zoal: meubels, lampen, kleding, hoeden, sjaals, schoenen en laarzen, sieraden, urnen, tegels en veel woonaccessoires zoals behang, kussens, kandelaars, porseleinen servies en vazen en glazen objecten.
En dat alles onder het genot van 'glorious food'.

Nora Nuyts
Snijder & Co
Judith Bloedjes

Vakmanschap is Meesterschap
Zelf groot liefhebber van keramiek, kwam ik volop aan mijn trekken. Maar ook andere ambachtelijke technieken trokken mijn aandacht. Neem het werk van Snijder & Co. Het kunstenaarsduo Marcelo Gimenes en Jaap Snijder maakt prachtig handgeschilderd zijde en behang. Écht handgeschilderd (ik heb het met eigen ogen mogen bewonderen...). Zo mooi!

De porseleinen 'krullen' van Judith Bloedjes zijn op zichzelf kunstige (muur)objecten, maar op de rand van een (strakke) glazen vaas dienen zij prima als steun voor een enkele, langstelige bloem. Heel mooi met (bijvoorbeeld) één amaryllis, heliconia of nerine. Ik kon het dan ook niet nalaten er een te kopen. Maar kijk vooral eens op haar site. De keramiste maakt ook prachtige sieraden.

Over sieraden gesproken. Persoonlijk hou ik niet zo van (rag)fijne, fragiele kettingen, oorbellen en armbanden (vooral mooi bij jonge vrouwen). Want mijn motto is: áls ik al sieraden draag, dan maar meteen een (style)statement. Vandaar dat ik verlekkerd bleef staan bij de creaties van Gem Kingdom. Ik draag nooit kettingen (deze 'Happy Babies' zijn wel heel leuk), maar een paar oorbellen van dit sieraden-merk komt hoog op mijn verlanglijstje. Lekker stoer...

Gem Kingdom
Delfts Plaisier
Pauline Wiertz
(Maskers van) Ans Markus bij Royal Leerdam Crystal

Henriette Meijer
Esther Stasse

En geloof mij, er is nog veel meer moois te zien op Meesterlijk. Dus mijn advies is: ga vooral zelf kijken. Kom dat er nou niet (meer) van?
Stay tuned, dan laat ik volgende week nog wat van mijn favorieten zien.

Meesterlijk
Vandaag en morgen, van 12.00 tot 18.00 uur, Westgasfabriek, Amsterdam

-X-

En nu hup! Gezellig samen met M. naar Elle Decoration Live...

Alle foto's: roomservice13.nl

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature