Elle Decoration Live

29 november 2015
"Op 28 en 29 november verandert de Posthoornkerk in Amsterdam in een designwalhalla. Naast exposities kun je de hele dag masterclasses volgen van grote namen uit de designwereld. Ook is er muziek, een cocktailworkshop, een wijnproeverij en een designshop".

Stoel, Vitra. Bijzettafel Linteloo en Artvark, Etsy
Behang Cole & Son, kast en stoel Fabriek NL, kruk Vitra

Masterclasses en design
Dat van die masterclasses klopt. Wij hoorden vormgever Mae Engelgeer vertellen over haar werk als textielontwerper en ná haar presentatie zouden nog zes sprekers volgen. Voor vandaag (zondag) staan acht, ongetwijfeld zeer interessante 'werkwinkels' gepland.

In onze rondgang door de, overigens prachtige kerk zagen wij tien 'stijlhoeken' met behang, vloeren, meubels en accessoires van diverse fabrikanten en (web)winkels.
Verder was er aandacht voor het enorme aanbod op de verkoopsite Etsy. Drie Elle-redacteuren presenteerden hun editors choices met handgemaakte producten, vintage items en crafting materialen. Centraal in de ruimte een kleine expositie met behang, met daarop ingelijste kunst en foto's.

Stoffen Kvadrat, tafel Dirk van der Kooij, lamp Maarten Baas, stoel ?


Behang Piet Hein Eek (NLXL, loveseat Zinc (DFS), Zuiderzeelamp Kranen/Gille, spiegels Lucas en Lucas
Fauteuils en bijzettafel Linteloo, viltplant Wandschappen
Designshop
Voor de cocktail-workshop (Bloody Mary's) vonden wij het nog een beetje te vroeg (rond het middaguur) en dat er (ergens?) een wijnproeverij zou zijn. 
Óp naar de designshop. (Museumwinkels en designshops: altijd fijn!). In de indrukwekkende kelder met prachtige oude gewelven (mind your head!), stonden een aantal stands opgesteld. Een verkooppunt van Fatboy, een paar kleine (web)winkels én de heren van Fragile: vintage wit porselein.

White ceramics
Yes! Daar hadden wij ons op verheugd, want wij beiden (het duo M&M) hebben een passie voor vintage (wit) serviesgoed. Dus dat is altijd smullen. Zo ook deze keer, want look what I found. Dit mooie setje. Een Edelstein Bavaria, uit de kluiten gewassen melkkan en dekselpot, in de vijftiger jaren ontworpen door Kurt Wendler. Het (relief-)decor heet 'Menschen in Paradies'. Na enig speurwerk blijken er in deze serie ook een schaal en een paar vazen te zijn ontworpen. (Die wil ik ook: zei zij fluisterend....).

Ben jij ook fan van dit soort keramiek of wil je je servies zo vlak voor de feestdagen uitbreiden met een paar eyecatchers? Goed nieuws! Eddy en Marnix verzamelden door de jaren heen een gigantische collectie, waarvan zij een deel zullen verkopen in de (zogenaamde) 'onedayshop' (Haarlemmerdijk nr. 41, Amsterdam). De verkoop-tentoonstelling kreeg de toepasselijke naam Fragile. Maar wees gewaarschuwd! Het is bijna ondoenlijk met lege handen het pand te verlaten...
Van 3 tot en met 6 december (11.00 tot 19.00 uur).  
Terug naar Elle Decoration Live.-X-


Fijne dag!

Foto's: agreylady.nl

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature