Brutalisme, How to Wow en nu of nooit...

13 november 2015
He did it again!

Julien Rademaker van het succesvolle Gevonden Op Marktplaats heeft een uniek vermogen. Hij als geen ander weet een artistieke en inspirerende keuze te maken uit de niet aflatende stroom meubels, woonaccessoires en andersoortig ratjetoe op Marktplaats. En met die selectie weet hij how to wow...


Vintage design en ander moois
Ga ik te snel? Even terug dan.
Julien Rademaker startte enkele jaren geleden een site met items gevonden op Marktplaats (vandaar de naam). Want, op zoek naar 'nieuwe' spullen voor zijn appartement, kwam hij veel meer moois tegen dan hij voor zijn eigen woning kon gebruiken. Allerlei vintage design, kunst en diverse rariteiten die de aandacht van 'het grote publiek' verdienden, maar die in het enorme aanbod op deze verkoopsite onopgemerkt bleven. Of binnen no time verdrongen werden naar pagina tig (waar niemand meer komt, omdat de meuk-vermoeidheid dan allang heeft toegeslagen). En omdat er al genoeg spullen op de wereld zijn, is hergebruik een duurzame optie.
Et voila! Julien zette al zijn trouvailles in de schijnwerpers op Gevonden Op Marktplaats.
Voor hen die zich niet het schompes willen zoeken.


Succes story
Het bleek een gat in de markt en voortbordurend op dit succes opende Julien vorig jaar juni een Marktplaats Salon (ik schreef er hier over). Ook weer heel geslaagd.
Sinds afgelopen woensdag is er het -logisch- vervolg op het eerdere welslagen: de Gevonden Op Marktplaats Wintersalon. Niet vier dagen zoals de vorige keer, maar tot eind januari. Ik laat Julien zelf aan het woord: "de Salon geeft ons de mogelijkheid om alle bijzondere vondsten van Marktplaats in de context van verschillende gestylede interieurs te plaatsen. We zien het als een mix tussen galerie en winkel, want alles is te koop! De vintage meubels en accessoires worden aangevuld met een mix van gevonden kunst en werk van hedendaagse kunstenaars".


Brutalisme
Wat maakt Jules' (voor intimi...) selectie zo bijzonder? Hijzelf zegt op zoek te zijn naar 'brutalisme' en dat dekt naar mijn idee precies de lading: niet per se voor de hand liggende combinaties van objecten die samen een (soms) bizarre, maar vooral ook interessante en spannende mix and match vormen. Uit hun 'Marktplaats-context' gehaald én tezamen met andere curieuze accessoires, ontstaat een nieuw, eclectische beeld.

Maar pas op: alleen voor de stoutmoedigen....


I love it!
En jij? Ben jij manhaftig...?

Mét stip een aanrader!


-X-


If not now, then when...
Ook een fan van brutalisme, kom dan zondag 22 november naar mijn (vintage) 'shop for one day' in mijn Amsterdamse jaren 20 appartementje. Op deze link vindt je meer informatie.

Voor het adres en de openingstijden van de Gevonden op Marktplaats Wintersalon klik je hier.
Alle foto's: roomservice13.nl

Post Comment
Een reactie posten

Dank voor je reactie! (thank you for your thoughts)

Auto Post Signature

Auto Post  Signature