What if...? (deel 2)

20 oktober 2015
Vooral vragen stellen.
Waarom? Hoezo? Wie? Wanneer? Waar?

Of, 'wat als': het thema van de Dutch Design Week, editie 2015.
In veel sectoren van de samenleving zouden vaker vragen gesteld moeten worden in plaats van uit te gaan van kant en klare oplossingen. Neem de verwondering van een kind (horendol werd ik er soms van). Hoe diep is een gat? Hoeveel kanten heeft een ballon? Moet vies water ook in bad? Heeft een vliegende vis een brevet nodig? (Uit het kindertheater van Stipproducties).

Wat denk jij?

Lenneke Wispelwey


Cor Unum

What if you were able to see through walls?
Opleidingsinstituten zijn bij uitstek broedplaatsen waar gezocht wordt naar antwoorden, uitdagingen van alle kanten worden benaderd en onderzoek wordt gedaan naar de diverse invalhoeken. "DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het event alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs. Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent".


Egbert-Jan Lam, Burojet Designstudio

What if transparency became the new green?
Naast al die ruimte voor het experiment, ook veel werk van (recent) afgestudeerden van design- en technische opleidingen én al gevestigde namen.
De organisatie van de DDW liet designexperts vijftien verschillende routes samenstellen. Handig als je enige overzichtelijkheid wilt scheppen. Op zoek naar cutting-edge innovation en state of the art gadgets? Volg de Bright tech route. Op ontdekkingsreis met de kids? Design is tenslotte niet alleen voor volwassenen: de Kids route. Jong talent scouten? "Ambassadeurs Makkink & Bey voeren je langs de meest inspirerende projecten van scholen, werkplaatsen, laboratoria en bedrijfsplaatsen met de Education route".

Martin Visser, BR02. Spectrum

Objecten van glasafval, Bottle-up

Large format printing, Exposize

Rinus Roelofs

Zuiderzee Museum, Zuiderzeelamp. Bewaren en waarden...

Zoals ik gisteren al vertelde, zag ik tijdens mijn bezoek aan de DDW twee presentaties die een eigen blogpost verdienen. De 'installatie' van Orchids ontroerde mij; van Plantation werd ik heel erg hebberig.
Maar daarover dus later meer.


-X-

De Dutch Design Week is nog tot en met zondag te bezoeken.

PS: in mijn volgend blogbericht maak ik de winnaar van de like & win-actie bekend. So keep watching...

Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature