What If...? (deel 1)

19 oktober 2015

What if my body could light up?
What if plants were solar panels?

Vragen stellen
Dit soort 'wat als' vragen staan centraal de 2015-editie van de Dutch Design Week (DDW) die afgelopen zaterdag is gestart. Negen dagen top of the bill Nederlands design in Eindhoven. DDW wordt gepromoot als HET grootste design-evenement van Noord-Europa. Dat kan ik niet beoordelen, maar wat is het toch een geweldig spektakel. In die negen dagen (niks 'n week) wordt het werk van ruim 2.400 ontwerpers op vele tientallen locaties (100?) aan meer dan 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland gepresenteerd.


Verwonderen, verbazen en vergapen
Het is onbegonnen werk. Met zoveel deelnemers en exposanten én met de veelheid aan locaties is één ding duidelijk: ik kan never-nooit een compleet beeld geven van het event. De verscheidenheid is enorm. Om enige orde aan te brengen en overzicht te scheppen, heeft het organisatiecomité acht thema bedacht, waarbinnen de diverse presentaties te groeperen zijn: bio design; digital; future concepts; health; living; material; social design en sustainable design.

Petite Friture

Work: agate stone cup

What if you could see into a black hole?
"DDW viert de verbeeldingskracht met de vraag waarmee elke ontwerper en alle vernieuwing begint. De vraag van iedereen die gelooft dat alles beter, mooier of efficiënter kan, en in ieder probleem de uitdaging herkent".
De DDW heeft niets van een 'gewone' beurs waar je door fabrikanten verleid wordt tot aanschaf; tot consumeren. Dit evenement is all about processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen. "Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen oplossingen en laat je overtuigen door de kracht van design".


Desso & Ex


Dus Architects: tableware made from edible leftovers and potato peel scraps

What if we lived underwater?
Even rekenen. Één dag DDW levert vier blogberichten op. (Vandaag, morgen en nog twee presentaties die een eigen post 'verdienen'). Toch heb ik nog geen fractie gezien van het hele overweldigende gebeuren. Om budgettaire redenen -mijn blog-avontuur is (vooralsnog) krentenbrood-oud papier- heb ik niet (net als vorig jaar) een hotelovernachting geboekt. Toch kán ik aanstaande zaterdag nog een dagje gaan struinen langs de vele andere locaties (mede mogelijk gemaakt door Kruidvat met de goedkope-treinkaartjes-actie).
Wat denk je? Is het de 'moeite' waard?
Loop ik wel nog een week met het 'festival-polsbandje'.... :-).

Deze 'goudklomp' beweegt op het ritme van de menselijke hartslag. 

Studio Schneeman

Ted Noten. DIY ideetje?-X-

Morgen meer....

Alle foto's: roomservice13.nl

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature