The good news show (no. 1)

27 oktober 2015
Hoogste tijd voor een design-update. Wetende dat oktober naast wijn- ook woonmaand is, zit deze blogpost bomvol opzienbarende feitjes en weetjes interior- and art-wise. Uit de woonbladen, magazines en heel veel sites selecteerde ik dát wat mij opviel in het nieuws.
'Luister' en huiver...

DIY your own PET
Een sympathiek initiatief van ontwerper Lucie Jansen. Zelf gefocust op duurzame en innovatieve producten van restmateriaal, maakt de van oorsprong beeldend kunstenaar lampen van PET-flessen. Hele mooie lampen die je via haar website kunt kopen. Maar waarom niet zelf een mooie combinatie maken? Voor dat doel ontwikkelde Jansen een DIY gift-box (materiaal: alle onderdelen om zelf een petfleslamp® te maken, excl. PETfles en snoer). Ga op zoek naar bont gekleurde weggooi-flessen en creëer je eigen feeërieke hanglamp! Heel betaalbaar ook...

Foto: Lucie Jansen


Foto: Bolia

Meet the CEO
"Hej! I am Lars Lyse Hansen en ik ben directeur van het Deense Bolia. In Nederland nog betrekkelijk onbekend, maar niet voor lang". Zo ongeveer stelde Hansen zich voor tijdens de Meet The Blogger Conferentie eerder deze maand. Ik had (ook) nog nooit van dit Deense meubelmerk met de onmiskenbare Scandinavian Style gehoord, maar het praatje van de CEO smaakte naar meer. Door zijn introductie, de smooth presentatie van de collectie én een slim bedachte marketingplan denk ik zomaar fan te worden. Half december opent Bolia een eerste Nederlandse vestiging in de Utrechtsstraat 78-84 in Amsterdam.

Foto: Mano's Welt

Wunderkammer
Sinds mensenheugenis legt Homo Sapiens al curieuze verzamelingen aan. In de Gouden Eeuw waren het de gefortuneerden die met botten, veertjes, skeletten, schelpen (et cetera) in rariteitenkabinetten hun bezoekers probeerden te imponeren. Tegenwoordig doet de Duitse blogger Mano van Mano's Welt iets dergelijks, maar dan op Pinterest. Niets is 'veilig': in allerlei doosjes, bakjes en blikjes verzamelt Mano kleine objecten om op die manier mini-collecties te maken. Ieder op zich kleine herinneringsdoosjes.
Ook een goed idee om zelf mee aan de slag te gaan.

Ik ben want ik borduur
Ouderwetse 'truttigheid' in een nieuw jasje. Haken en breien hebben de laatste jaren hun stoffige imago al afgeschud: nu is het tijd om ook borduurwerk een upgrade te geven. Als fan van het edele handwerk een tendens die ik van harte omarm. Op Stylink een mooi artikel dat stikt van de voorbeelden hoe door de moderne mens dit oeroude ambacht nieuw leven wordt ingeblazen. "Van traditioneel handwerk tot hypermoderne borduurmachines en van grafische patronen tot fusies van glas- en borduurwerk; innovatie en inspiratie!"

Embroidery Armchair by Johan Lindsten voor Cappellini

Keuzestress
Eindeloze mogelijkheden. Volgens de producent van de Alphabeta lamp "more than 10 billion possible combinations". Lijkt mij onnodig veel, want het gevolg is dat de klant nazorg behoeft na al dat gepuzzel. De online te bestellen customizable lamp is ontworpen door Luca Nichetto voor Hem. Acht verschillende vormen in tien kleuren maakt heel veel componenten die dus eindeloos kunnen worden gecombineerd. Het kost wat, maar dan héb je ook wat: eerst keuzestress en vervolgens een hele mooie lamp.

Alphabeta Lamp. Luca Nichetto voor Hem

Knipselkunde
Nog een mooi voorbeeld van een oude techniek met een nieuw leven: knipkunst. De in India woonachtige Vanshika Agarwala leerde zichzelf de hogere knipselkunde, waarbij zij gebruikt maakt van een X-Acto mesje. Nooit van gehoord, maar dit snij-attribuut zal absoluut noodzakelijk zijn om van zulk soort kant-achtig werk te kunnen maken. Patronen, bloemen en landschappen geknipt vanuit een abstract gezichtspunt. En wanneer het licht door het werk valt, ontstaat een geweldig silhouet. In een versimpelde vorm ook goed zelf te doen, bijvoorbeeld voor een kerst-decoratie. Instructie? Kijk eens hier.

Foto: Vanshika Agarwala 

Smeltpunt
Tot slot één van mijn favorieten: Nomad Patterns van de Chileense Livia Marin. Voor haar sculpture-series 'smolt' de kunstenaar theepotten en vazen. Verrassend, want in het plasje gesmolten porselein bleef de oorspronkelijke decoratie herkenbaar. Het bekende Chinese motief van de treurwilgen, vogels en pagodes drijft in het weggedropen keramiek. Lastig te beschrijven, maar de afbeelding spreekt voor zich. Mooi...

Foto: Livia Marin

Bronnen: Linda Wonen, Residence, Accessorize your home, Stylink, DesignMilk, My Modern Met
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature