The earth laughs in flowers...

6 oktober 2015

Sinds kort is de zondagavond mijn buis-avondje. Dan nestel ik mij op de bank met (respectievelijk) mijn avondmaaltje, espresso en chocola, Radler en nootjes. Pip op schoot en de afstandsbediening binnen handbereik. Eerst het woonprogramma van VTwonen (SBS6), vervolgens Hollands Beste Bloemstylist (ook SBS6), dan Heel Holland Bakt (Max), om de hang-sessie af te sluiten met Zondag met Lubach (VPRO). Als dat geen ideaal onderuit-zak-avondje is...
Maar (je raadt het al), vandaag wil ik het met je hebben over bloemen.

I love flowers... (klik hier).


Hollands Beste Bloemstylist
Tv-programma's met een wedstrijdelement scoren hoog op de kijkcijfer-charts. Oké, het zij zo... (ik ben niet zo competitief); leuker vind ik het om te kijken naar de verschillende werkwijzen en creatieve insteek van de deelnemende bloemstylisten. Bloemwerk is tenslotte zeer smaakgevoelig. Afgelopen zondag stond de gladiool centraal. Een zeer uitgesproken bloem ('de dood of de gladiolen', achterl* gladiool, Via Gladiola), maar wel één van mijn favoriete. Geweldige kleuren en dan zowel als simpele bos of verwerkt in een boeket. Misschien niet zo voor de hand liggend, maar dat kan ook.Bloemen houden van mensen
Altijd bloemen. Ik zou niet zonder kunnen. Dat klinkt dramatisch, maar het is echt zo. Zonder bloemen voelt mijn huisje kaal. Laatst was ik op verkenningstocht door Oost; zag de uitbundig fleurige stal (vakterm voor de bloemen-display bij een bloemist) van The Flowery en besloot stante pede mezelf te trakteren. (En wat bleek? Bloembindster Joelle werkt bij The Flowery. Toen ik nog 'in de bloemen' zat, heb ik een tijdje met haar samengewerkt. Dus een toevallige, maar heel leuk weerzien). Joelle maakte dit prachtig boeket voor mij: mét gladiolen.


Zeg het met bloemen
Heerlijke herfstige kleuren, kortom genieten.
Conclusie van dit verhaal? Bloemen kleuren je dag, stemmen je vrolijk en brengen de zon in huis. Verse snijbloemen zijn een essentieel onderdeel van de styling van je huis. Dus trakteer jezelf (eens wat vaker) op zo'n instant sfeermaker.
I do...
-X-


En Joelle: bedankt voor die blumen. Het was leuk je weer te spreken...

Bronnen: Mijn Bloemist, Hollandse Beste Bloemstylist, The Flowery
Foto's: roomservice13.nl

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature