House for sale: a Wanders' home

8 oktober 2015
 
Mag ik ontwerper Marcel Wanders als bekend veronderstellen? Of gaat er wel een belletje rinkelen, maar weet je niet (meer) precies waar de klepel hangt? (...)
 
Marcel Wanders is een van Neerlands bekendste industrieel ontwerpers en mede-eigenaar en artdirector van het designlabel Moooi. Zijn ontwerpstudio in Amsterdam is (onder andere) verantwoordelijk voor de inrichting van designhotel Andaz . Zijn meest iconische ontwerp is The Knotted Chair. Je weet wel, die geknoopte stoel van touw (uitgebracht door het Italiaanse merk Cappellini).
Zo, je bent weer helemaal bij.
 

Gesamtkunstwerk
"Het is een concept en zo verkopen wij het ook". Aan het woord is de makelaar die Marcel Wanders in de arm heeft genomen om zijn Amsterdamse grachtenpand te verkopen. Tien jaar geleden kocht Wanders een 237 m² groot, zogenaamd achterhuis op de Keizersgracht en hij richtte de woning in met speciaal voor dit pand ontworpen meubels. Ontworpen door de meester zelf, uiteraard. En nu staat het te koop, inclusief de meubels, kunst en accessoires. 


Verkoopbrochure
Niks geen discretie of stiekem gedoe: google op het adres en je krijgt de verkoopbrochure inclusief (forse) vraagprijs. "But it's worth every penny". Ja, dat geloof ik best en ik had niet anders verwacht. Een huis op een gracht met een 'gouden bocht'.
Wat krijg je dan voor je zuurverdiende centjes? Bij binnenkomst eerst de 'good news hall': de muren zijn hier behangen met positieve krantenknipsels (add some good vibes in je huis!). Dan twee slaapkamers, waarvan de grootste is voorzien van sauna, kleedkamer en vrijstaand bad. De kleinere logeerkamer heeft een eigen en suite. Uiteraard een ruime keuken én een woon-eetkamer met een eettafel voor meer dan tien personen. Vooral de enorme, kleurrijk betegelde muur van kunstenaar Femke Hiemstra met de titel 'Alice in Wonderland' is niet te missen. Naast de zithoek geven drie dubbele openslaande deuren toegang tot de in Amsterdam zo kostbare (zeker op deze plek) en gewilde vierkante meters: een beschutte, zonnige tuin.


De makelaar vindt het huis (ook) zeer indrukwekkend: "er is nergens op bezuinigd qua afwerking. Het is on-Nederlands. Zoiets verwacht je in New York of Londen, maar niet zo snel in Amsterdam. Je koopt in feite een kunstwerk".


-X-


Een kunstwerk om in te wonen...

(Wanders zal de foto's op de piano toch wel meenemen?)


Alle foto's: Marcel Wanders
Bron: Residence
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature