Green, greener, greenest

25 oktober 2015
Tijdens de Dutch Design Week zag ik nog een pracht-voorbeeld van conceptueel ontwerpen. Naast 'Orchids', mourning takes time, toonde de van origine Poolse Alicja Patanowska haar serie Plantation. En je begrijpt: ik was meteen verkocht. Want gemaakt van porselein én om te combineren met glas: mijn twee favoriete materialen en ook nog eens wit.
Hebben!


(Enthousiast als ik was, maakt ik veel foto's die allemaal min of meer mislukte. Ongenadig zonlicht in een hele donkere hoek van het Veemgebouw. Nou ja, soms moet je je meerdere erkennen, dus op de eerste en laatste foto na, zie je beeldmateriaal van Alicja herself).

Morgenster
De in de Britse hoofdstad wonende Alicja struinde een maand lang elke ochtend de Londense straten af op zoek naar (door dronken pub-bezoekers?) achtergelaten glaswerk. Al die glazen inspireerde haar tot hergebruik. Zij ontwierp vier verschillende porseleinen ...ja...(?) deksels, hoedjes, objecten, om met de gevonden glazen een ... ja ... (?) groei, kiem, kasje te kunnen maken. (Lekker duidelijk...). Nou ja, you get my drift. Hydrocultuur optima forma.
Lege vensterbank?
Of ergens een boekenplank die wel wat leven kan gebruiken? Ik kon de Plantations natuurlijk niet weerstaan. Is hier sprake van onverantwoorde spilzucht? Nee, dat niet, want ik kan de aanschaf voor mezelf vergoelijken: ik had immers de opbrengst van wat zuurverdiende centjes na de MercatorMarkt. Hoe dan ook, het rijtje staat nu in mijn vensterbank te pronken. Is nog leerzaam ook, want wat kiemt wel en wat niet? Het krieltje (ik eet nooit aardappelen, behalve gebakken krieltjes), heeft nog weinig kiemkracht. Niet verwonderlijk, want aardappelen schijnen niet van natte voeten te houden. In een andere 'bakje' liggen de erwtjes van een snijboon en het bosuitje vertoont al enig wortelgestel. (kortom: ik gebruikte alle ingrediënten van mijn avondeten van afgelopen dinsdag :-)).


Ook na goed zoeken, kon ik geen verkoopadres in Nederland vinden (ik kocht de vier Plantations in de DDW-shop). Maar -gezien de grote belangstelling- gaat daar zeker snel verandering in komen. Mocht je een onweerstaanbare hebzucht ontwikkelen na het zien van dit moois, laat mij dat dan weten. Wie weet? Misschien kan ik behulpzaam zijn bij bevrediging van deze kooplust...

Tot zover mijn indrukken (van een heel klein deel) van de Dutch Design Week 2015.
Wát een geweldig en groots spektakel.

Foto's: Alicja Patanowska en roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature