#Gossip en achterklap (week 40)

4 oktober 2015

Laten we snel beginnen met mijn periodieke news update, want hij zit weer bomvol allerhande design-wetenswaardigheden.

Foto: Darkroom

Geometrie
Kijk, van dit soort dingen word ik heel gelukkig (ik ben blijkbaar snel tevreden...:-)). Prachtig hand-dipped serviesgoed in zwart-wit. De in verband met hun 5-jarige bestaan ontwikkelde tableware is te koop bij de London based webwinkel Darkroom.
Echt heel mooi, maar aardappelen, vlees en groente (of hogere kookkunde) komt nog steeds het beste uit op een simpel wit bord. Nou ja, dan ga ik toch alleen voor de bekertjes...

De esthetische rook-ervaring
Een uitstervend ras: rokers. Inmiddels ook een soort paria's, aangezien de tabaksgebruiker op steeds meer plekken wordt geweerd. (Voor mij reden te meer om nou eigenlijk eens te gaan stoppen, dus het werkt wel...). Desondanks is er sinds kort een speciale site voor de roker die in stijl en met design-gerei wil gebruiken: Tetra ShopA new online platform dedicated to elevating the aesthetics of the smoking experience.

Foto: Tetra Shop

Sympathieke fundraising actie
"Deze twee verschillende sokken symboliseren de verwarring waarmee Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben. De ene sok is vormgegeven door Frans Molenaar, die zelf aan Alzheimer leed, de andere door Mart Visser. Koop deze sokken en steun het onderzoek naar Alzheimer".
Als het advies om deze twee verschillende sokken tegelijkertijd te dragen je nou net even te ver gaat: geen nood. Je koopt de sokken per twee paar voor slechts € 9,95 op deze website. (En bij Albert Heijn, zag ik gisteren).

Foto-kunst uit het museum
Mooie fotografie voor aan de muur? Uiteraard kun je kiezen voor een canvas-print van Ikea (sorry, Ikea...), maar voor net geen honderd piek heb je ook echte foto-kunst. In de webshop van het Nederlands Fotomuseum koop je foto's van (bijvoorbeeld) Cas Oorthuys, Piet Zwart of Richard Tepe gedrukt op duurzaam kwaliteitspapier.

NDSM-scheepswerf, Aart Klein

Tegelwijsheid
O, o, o, wat mooi (vind ik). Tegels die de bocht omgaan en waarin een kraan, afvoer of stopcontact zijn verwerkt. Of een tegel met een tandenborstelbeker of een die gelijk een kookboek-standaard is. Door de vele toepassingen van de tegel kun je de hele badkamer of keuken in één materiaal ontwerpen, namelijk de oerdegelijke witte tegel. "Je kunt natuurlijk het zoveelste badkamer-accessoire bedenken, maar je kunt het ook fundamenteler aanpakken". Ook nog eens een echt Dutch Design, namelijk van Dtile.

Foto: Dtile

Witjes en 'zwartjes'
We blijven nog even bij tegeltjes. Piet Jonker, van oudsher leverancier van oude bouwmaterialen en (dus ook) van Oudhollandse witjes, verkoopt nu ook 'zwartjes'. Witjes zijn met de handgemaakte tegels die door het ambachtelijke proces onderling afwijken in kleur en grootte. Maar nu kun je dus ook tegelen in het zwart.
Mooi.
-X-


Have a nice Sunday!
Voor mij dag twee van de Meet The Blogger-conferentie...


Bronnen: Design Milk, Whiteboxliving, VTwonen, Eigen Huis & Interieur, Volkskrant Magazine.
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature