Gluren bij de buren: small retailers

11 oktober 2015


Grappig! Als je 'gluren bij de buren' intikt bij Google, dan krijg je eerst iets over een huiskamerfestival met diezelfde naam en meteen daarna twee eerder door mij gemaakte blogberichten over binnenkijkers (hier en hier). Dus zonder veel moeite staan die twee hoog in de zoeklijst. Terwijl zo'n uitdrukking toch heel voor de hand liggend is bij een artikel over inspiratie vanuit andermans huis. Nou ja, dat voor wat betreft de titel van mijn column van vandaag: gluren bij de buren in 'the Shopkeeper's home'


Ik ben inmiddels een beetje wars van al die Scandinavian inspired, grafisch pastellerige, overstyled interieurs zonder 'ziel'. Op het oog niets mis mee, maar er is helemaal niets wat de persoonlijkheid van de bewoner verraadt. De Britse Caroline Rowland is die mening ook toegedaan, want zij maakte een boek met juist zeer levendige interieurs. Alle imperfecties gewoon in het zicht en niets gefotoshopt. Zij koos voor binnenkijkers in de winkels én het interieur van kleine, zelfstandige en creatieve winkeleigenaren. De beelden in het boek zijn om van te smullen. 
Neem de eerste foto. Ik stoor mij bij tijd en wijle aan de CV-buizen die over mijn muren lopen. In de getoonde woonkamer lopen hele dikke afvoerbuizen én alle elektriciteitsdraden door het beeld. En misstaat het? Eigenlijk niks mis mee. Dat is de charme van een oud huis.
Op de cover van het boek staat een foto van mini-warenhuis (én webshop) The Hambleton in Winchester (UK), een van de favoriete interieurs van blogger Caroline. Naast haar blog geeft Caroline elk kwartaal een online-periodiek uit genaamd 91 Magazine. Een aanrader. Zeer de moeite waard.Conclusie: jij en ik willen herkenbare interieurs met kunst, foto's, zichtbare hobby's en leuke verzamelingen? Een geërfd meubeltje van moederskant, die leren stoel uit je studenten-tijd, op de koelkast geplakte kinderknutsels en dat foeilelijke souvenir uit (bijvoorbeeld) Kreta.
Ik zeg: doen.


-X-

Fijn, het is vandaag!

Alle foto's uit het boek 'A Shopkeepers Home' van Caroline Rowland. (Nu nog alleen) te koop bij Amazon.com. 

Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature