Een ode aan de Nederlandse mode

17 oktober 2015
Eigenlijk heel raar dat het er niet eerder van is gekomen...

Nederland doet het zo gek nog niet in the world of fashion. Neem de eigenzinnige ontwerpen van Victor & Rolf, de extravagantie van Bas Kosters en de sprookjesachtige creaties van Jan Taminiau. Niet eerder is er in ons land zo'n groot overzicht aan de Nederlandse mode gewijd. Een welverdiend eerbetoon in het Haagse Gemeentemuseum met de tentoonstelling 'Ode aan de Nederlandse Mode'. 'Nederland kent enorm veel creativiteit, die ook in het buitenland wordt opgemerkt'.


In het mooie museum in de Hofstad (van architect Berlage) staan creaties van Nederlandse ontwerpers in de spotlights: van Viktor & Rolf tot Charles Montaigne, van Fong Leng tot Frans Molenaar, van Iris van Herpen tot Dick Holthaus en van Max Heymans tot Jan Taminiau.
Alle reden om samen met zus Saar (de onbetwiste mode-expert in de familie) een bezoek te brengen aan deze lofzang op Neerlands Mode-Meesters. 


Wie kent niet de door Taminiau ontworpen, prachtige blauwe creatie die koningin Máxima droeg tijdens de inhuldigingsceremonie? (Net de foto van  D e  J u r k  bleek bij thuiskomst bewogen...). De tentoonstelling laat geen keurig chronologisch overzicht zien: wel een hele bonte vertoning van kenmerkende kledingstukken en accessoires uit de Hollandse Mode School.'Ode aan de Nederlandse Mode' toont ruim honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis van 1900 tot 2015. Zoveel, dat het ondoenlijk bleek om bij alle foto's de naam van de ontwerper te vermelden.
Mijn tip? Ga vooral zelf kijken.... Dat kan nog tot 7 februari.

Meer informatie op de site van Gemeentemuseum Den Haag.


-X-

Geintje... (↓)


Alle foto's: roomservice13.nl
Post Comment
Een reactie posten

Auto Post Signature

Auto Post  Signature